Ispaniškos midijos su čoriso dešra

Ispaniškos midijos su čoriso dešra

Reikės:

1 kg ispaniškųdidžiųjų midijų

1 nedidelio svogūno

2 skiltelių česnako

200 ml balto sauso vyno

2 šakelių šviežio baziliko

2 šakelių šviežio raudonėlio

100 ml grietinėlės

200 g čorizo dešros

80 g sviesto

Žiupsnelio druskos ir pipirų

Nuvalykite midijas, nuimikite "barzdeles", jeigu reikia pašveiskite kempinėle.

Ant sviesto pakepinkite susmulkintą svogūną ir česnaką. Kai įgaus aukso spalvą sudėkite kubeliais pjaustytą čorizo, pakepinkite 5-6 min.. Sudėkite midijas ir patroškinkite apie 5 min.. Sudėkite susmulkintas prieskonines žoleles, užpilkite vynu ir dar patroškinkite 5 min., arba kol nugaruos alkoholis. Supilkite grietinėlę ir dar patroškinkite kol sutirštės padažas.

Pateikite su šviežia duona.

Naujienlaiškio prenumerata