Indiškas vištienos karis „Madras“
2024-01-08
.png)
Karis – universalus indiškas patiekalas, kurio pagrindiniu ingredientu gali būti bet kas: ruoškite su jūsų mėgstamomis daržovėmis, lęšiais, balta žuvimi ar vištiena. Išraiškingą skonį, malonų bei apetitą žadinantį kvapą ir indišką nuotaiką šiam patiekalui suteiks egzotiški prieskoniai.
Vištienos karis „Madras“ – lengvai paruošiamas, Pietų Indijoje itin populiarus patiekalas, kuriam prireiks vos kelių ingredientų, tad priežasčių, jei mėgstate indišką maistą, jo neruošti – tiesiog nėra!
3-4 porcijoms reikės:
3 valg. šaukštai kario pastos
4 vištienos krūtinėlių, pjaustytų gabalėliais
1 nedidelio svogūno
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
400 g smulkintų pomidorų (tinka ir skardinėse)
žiupsnelio druskos
1 valg. š. malto kumino
1 valg. š. maltos kalendros
1 valg. š. ciberžolės
1 valg. š. maltos aitriosios paprikos
stiklinės vandens
Paruošimas:
- Gerai įkaitinkite keptuvę su aliejumi, pakepinkite svogųną ir supilkite kario pastą. Kaitinkite apie 5 minutes, iki kol padažas įgaus skystą, minkštą konsistenciją. Jei padažas svils prie keptuvės, įpilkite šlakelį vandens.
- Į keptuvę berkite ciberžolę, kalendrą, kuminą bei aitriąją papriką. Gerai maišydami kaitinkite apie 2 minutes, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų.
- Tuomet sudėkite gabalėliais pjaustytą vištieną ir viską sumaišykite, kad tolygiai pasiskirstytų, o prieskoniai bei padažas padengtų vištieną.
- Kepkite, kol vištiena įgaus baltą spalvą. Tuomet suberkite pjaustytus pomidorus, įdėkite žiupsnelį druskos bei viską uždenkite.
- Troškinkite iki kol vištiena nebus minkšta, apie 30 minučių. Pabaigoje pagardinkite žiupsneliu kalendros.
- Šį indišką vištienos karį siūlome ragauti su virtais ryžiais, mango čatniu ir/ar indiška duonele. Skanaus!