Galimi siuntų vėlavimai Kaune renkantis VENIPAK pristatymą!

Indiškas vištienos karis „Madras“

2024-01-08
Indiškas vištienos karis „Madras“

Karis – universalus indiškas patiekalas, kurio pagrindiniu ingredientu gali būti bet kas: ruoškite su jūsų mėgstamomis daržovėmis, lęšiais, balta žuvimi ar vištiena. Išraiškingą skonį, malonų bei apetitą žadinantį kvapą ir indišką nuotaiką šiam patiekalui suteiks egzotiški prieskoniai.

Vištienos karis „Madras“ – lengvai paruošiamas, Pietų Indijoje itin populiarus patiekalas, kuriam prireiks vos kelių ingredientų, tad priežasčių, jei mėgstate indišką maistą, jo neruošti – tiesiog nėra!


3-4 porcijoms reikės:

3 valg. šaukštai kario pastos
4 vištienos krūtinėlių, pjaustytų gabalėliais
1 nedidelio svogūno
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
400 g smulkintų pomidorų (tinka ir skardinėse)
žiupsnelio druskos
1 valg. š. malto kumino
1 valg. š. maltos kalendros
1 valg. š. ciberžolės
1 valg. š. maltos aitriosios paprikos
stiklinės vandens

Paruošimas:

  1. Gerai įkaitinkite keptuvę su aliejumi, pakepinkite svogųną ir supilkite kario pastą. Kaitinkite apie 5 minutes, iki kol padažas įgaus skystą, minkštą konsistenciją. Jei padažas svils prie keptuvės, įpilkite šlakelį vandens.
  2. Į keptuvę berkite ciberžolę, kalendrą, kuminą bei aitriąją papriką. Gerai maišydami kaitinkite apie 2 minutes, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų.
  3. Tuomet sudėkite gabalėliais pjaustytą vištieną ir viską sumaišykite, kad tolygiai pasiskirstytų, o prieskoniai bei padažas padengtų vištieną.
  4. Kepkite, kol vištiena įgaus baltą spalvą. Tuomet suberkite pjaustytus pomidorus, įdėkite žiupsnelį druskos bei viską uždenkite.
  5. Troškinkite iki kol vištiena nebus minkšta, apie 30 minučių. Pabaigoje pagardinkite žiupsneliu kalendros.
  6. Šį indišką vištienos karį siūlome ragauti su virtais ryžiais, mango čatniu ir/ar indiška duonele. Skanaus!