Imbieriniai sausainiai su speltų miltais
2023-10-10
.png)
Kokios šventės be imbierinių sausainių! Minkštas vidus, traškūs krašteliai, puikūs prieskoniai, speltų miltai bei klevų sirupu pasaldintas šventinis gėris.
Reikės:
375 g speltų miltų2 a.š. malto imbiero
1 a.š. cinamono
½ a.š. šviežai tarkuoto muskato riešuto
½ a.š. kepimo sodos
¼ a.š. kepimo miltelių
125 g sviesto, 82 proc. riebumo
85 g kokosų žiedų cukraus
120 ml klevų sirupo
1 kiaušinio
Paruošimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros.
- Į didelį dubenį suberkite visus sausus ingredientus: speltų miltus, maltą imbierą, maltą cinamoną, šviežai tarkuotą muskato riešutą, kepimo sodą ir kepimo miltelius. Viską gerai sumaišykite.
- Į nedidelį prikaistuvį sudėkite sviestą, suberkite kokosų žiedų cukrų ir supilkite klevų sirupą. Viską maišydami pakaitinkite ant vidutinės, kol sviestas ir cukrus ištirps.
- Į dubenį su miltais supilkite lengvai išplaktą kiaušinį ir šiek tiek pravėsusį sirupą. Viską gerai išmaišykite ir rankomis užminkykite tešlą. Išverskite ant miltais pabarstyto darbastalio ir minkykite, kol neliks sausų miltų gumulėlių. Suformuokite tešlos rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite 1 val. į šaldytuvą.
- Išėmę iš šaldytuvo kočiokite tešlą iki 5 mm storio ir formelėmis išspauskite sausainius. Kepkite įkaitintoje orkaitejė 8-10 minučių, jei mėgstate minkštesnius arba 10-12 minučių, jei mėgstate trapesnius sausainius. Dekoruokite mėgstamu glajumi.
Receptas @mano.vaikas.valgo.viska