Halloumi sūrio ir nektarinų vėrinukai su petražolių pagardu | Nidos receptai

Halloumi sūrio ir nektarinų vėrinukai su petražolių pagardu | Nidos receptai

Autorius:
nidosreceptai.lt, © Nuotraukų autorė Nida Degutienė
2024-05-29
3–4 porcijos
35 min.
Norite savo dienos meniu paįvairinti kiek neįprastu, bet gaiviu vegetarišku receptu? Išbandykite greitai paruošiamą receptą, kurio skonis jus nukels į pačias egzotiškiausias pasaulio vietas! Jei neturite galimybės užsikurti grilio gamtoje, šį patiekalą lengvai galėsite pasiruošti ir savo namų orkaitėje.

Ingredientai: Halloumi sūris, nektarinai, raudonieji svogūnai, druska, juo...

Visi ingredientai

GAMINIMAS

1
Pradėkite nuo petražolių pagardo: į mažo trintuvo indą (arba prieskonių grūstuvę) sudėkite česnaką, druską, alyvuogių aliejų, petražoles, garstyčias, actą ir išsukite iki norimos konsistencijos. Nesistenkite sutrinti visko iki vientisos masės, gali matytis petražolių lapų gabalėliai. Pabaigoje suberkite svogūno laiškus ir paruoštą padažą laikykite sandariai uždarytame inde šaldytuve, kol prireiks.
2
Įkaitinkite grilio groteles iki vidutinio karštumo, groteles prieš kepant patepkite aliejumi. Suverkite halumio sūrį, nektarinus ir svogūnus ant iešmelių. Patepkite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite ant įkaitintų grotelių, kol gražiai apskrus iš visų pusių. Patiekite iešmelius karštus su petražolių pagardu ir, jei norisi, pašlakstykite žaliųjų citrinų sultimis.
3
Jei grilio įkurti neturite galimybių, šiuos iešmelius išsikepsite ir orkaitėje. Įjunkite orkaitės grilio funkciją, nustatykite 180 °C temperatūrą. Suvertus iešmelius suguldykite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, pašaukite į orkaitę arčiau viršutinio kaitinimo elemento ir kepkite kiekvieną pusę apie 4 min., kol ingredientai gražiai apskrus.

Skanaus!

Produktai receptui gaminti