Gurmaniški įdaryti kiaušiniai su ikrais
.png)
Kiaušiniai ir ikrai tobulas duetas jūsų Velykų stalui. Upėtakių ikrai suteiks šiam klasikiniam patiekalui išskirtinumo, medus su trumais lengvo aromato, o majonezas viską apjungs į visumą. Verta išbandyti!
Reikės:
7 kiaušinių
6 a.š. majonezo
1 a.š. medaus su trumais
8 a.š. upėtakių ikrų
Šiek tiek krapų
Žiupsnio druskos
Šviežiai maltų juodųjų pipirų
Paruošimas:
1. Puode užvirkite sūdytą vandenį. Sudėkite ir kietai išvirkite kiaušinius. Užpilkite juos šaltu vandeniu ir palikite apie 5 min. Kiekvieną kiaušinį pavoliokite rankose, padaužykite, kad lengviau luptųsi ir atsargiai nulupkite.
2. Kiaušinius perpjaukite išilgai per pusę.
3. Išimkite ir sutrinkite trynius. Sudėkite majonezą, po žiupsnį druskos ir juodųjų pipirų. Viską gerai išmaišykite, ištrinkite iki vientiso kremo.
4. Pagardinkite puse šaukštelio medaus su trumais ir paragaukite. Jei norisi, įdėkite dar pusę šaukštelio medaus ir išmaišykite.
5. Kaušinius įdarykite kremu, naudodami konditerinį maišelį su žvaigždės formos antgaliu arba tiesiog šaukštelį. Ant viršaus sudėkite ikrus. Papuoškite krapais ir pagardinkite juodaisiais pipirais. Skanaus!
Receptas @dar_kasneli