Gnocchi su parmezanu
2024-03-25

Reikės:
4 didelių bulvių
1¼ puodelio universalių miltų ir šiek tiek pabarstymui
2 šaukštelių druskos
1 išplakto kiaušinio
4 šaukštų nesūdyto sviesto, supjaustyto mažais gabaliukais kambario temperatūros
60 g parmezano sūrio, smulkiai tarkuoto
24 šalavijo lapeliai
šviežiai maltų juodųjų pipirų
Paruošimas:
- Virkite bulves dideliame puode verdančio vandens ant vidutinės-aukštos ugnies, kol suminkštės ir jau galėsite pradurti su peiliu, 40-45 minučių, nusausinkite.
- Kai tik bulvės pakankamai atvės, nulupkite odelę ir sutrinkite. Leiskite visiškai atvėsti.
- Įberkite 1¼ puodelio miltų ir 2 a. š. druskos į sutrintas bulves ir viską gerai išmaisykite rankomis. Įpuškite kiaušinį į bulvių masę ir viską išmaišykite.
- Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir švelniai minkykite pabarstydami miltais, kol taps vientisa bet ne elastinga apie 2 min..
- Padalinkite tešlą į 8 gabalus. Suvyniokite kiekvieną gabalą į ilgas 2 cm skersmens virves. Supjaustykite gabalėliais, apibarstykite miltais ir išdėliokite vienu sluoksniu ant lengvai miltais pabarstytos kepimo skardos.
- Sudėkite sviestą, parmezano sūrį ir šalavijo lapelius į didelį dubenį.
- Virkite gnocchi dideliame pasūdyto verdančio vandens puode, kol jie iškils į paviršių, apie 2 minutes.
- Kai visi gnocchi išvirs, įpilkite ½ puodelio virimo skysčio į sviesto, sūrio ir šalavijo lapelių dubenį, švelniai išmaišykite viską kartu, pridedant daugiau virimo skysčio, jeigu reikia, kol sviestas ir sūris ištirps ir įgaus grietinėlės padažo formą.
- Naudojant kiaurasamtį, švelniai ištraukite gnocchi iš vandens ir padėkite ant sviesto mišinio, kurį pasiruošėte.
- Patiekti gnocchi su pipirais ir dar daugiau parmezano.
Receptas iš www.bonappetit.com