Gnocchi su parmezanu

2024-03-25
Gnocchi su parmezanu

Reikės:

4 didelių bulvių
1¼ puodelio universalių miltų ir šiek tiek pabarstymui
2 šaukštelių druskos
1 išplakto kiaušinio
4 šaukštų nesūdyto sviesto, supjaustyto mažais gabaliukais kambario temperatūros
60 g parmezano sūrio, smulkiai tarkuoto
24 šalavijo lapeliai
šviežiai maltų juodųjų pipirų

Paruošimas:

  1. Virkite bulves dideliame puode verdančio vandens ant vidutinės-aukštos ugnies, kol suminkštės ir jau galėsite pradurti su peiliu, 40-45 minučių, nusausinkite.
  2. Kai tik bulvės pakankamai atvės, nulupkite odelę ir sutrinkite. Leiskite visiškai atvėsti.
  3. Įberkite 1¼ puodelio miltų ir 2 a. š. druskos į sutrintas bulves ir viską gerai išmaisykite rankomis. Įpuškite kiaušinį į bulvių masę ir viską išmaišykite.
  4. Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir švelniai minkykite pabarstydami miltais, kol taps vientisa bet ne elastinga apie 2 min..
  5. Padalinkite tešlą į 8 gabalus. Suvyniokite kiekvieną gabalą į ilgas 2 cm skersmens virves. Supjaustykite gabalėliais, apibarstykite miltais ir išdėliokite vienu sluoksniu ant lengvai miltais pabarstytos kepimo skardos.
  6. Sudėkite sviestą, parmezano sūrį ir šalavijo lapelius į didelį dubenį.
  7. Virkite gnocchi dideliame pasūdyto verdančio vandens puode, kol jie iškils į paviršių, apie 2 minutes.
  8. Kai visi gnocchi išvirs, įpilkite ½ puodelio virimo skysčio į sviesto, sūrio ir šalavijo lapelių dubenį, švelniai išmaišykite viską kartu, pridedant daugiau virimo skysčio, jeigu reikia, kol sviestas ir sūris ištirps ir įgaus grietinėlės padažo formą.
  9. Naudojant kiaurasamtį, švelniai ištraukite gnocchi iš vandens ir padėkite ant sviesto mišinio, kurį pasiruošėte.
  10. Patiekti gnocchi su pipirais ir dar daugiau parmezano.

 Receptas iš www.bonappetit.com

Produktai receptui gaminti