Gaivios Burrata salotos pagal Guodą Azguridienę
━━━━━━━━
1 porcijai reikės:
1 burrata sūrio
1 a.š. pesto padažo
100 g salotų mišinio su rukola
Žalio baziliko lapelių
2 pomidorų (vieno avietinio, kito paprasto)
Modenos balzaminio acto
Čiabata duonos
Alyvuogių aliejaus
Juodųjų pipirų
Druskos
Vasara baigiasi, norisi dar tiek daug nuveikti, o gaminti maistą laiko nebelieka. Išeitis? Lengvai paruošiamos burrata salotos, kurių skonį pagyvina balzaminis actas ir tradicinis Genujos pesto padažas. Skonis tobulas, o užtrunka tik kelias minutes.
Paruošimas:
- Supjaustome dviejų rūšių pomidorus griežinėliais ir dedame į lėkštę.
- Salotų mišinį nuplauname, nusausiname ir dedame ant pomidorų.
- Ant salotų uždedame burrata sūrio ir ant jo šaukštelį pesto padažo. Daugiau nei šaukštelio pesto padažo dėti nereikia, nes gali užgožti visą salotų skonį.
- Įberiame žiupsnelį druskos ir juodųjų pipirų.
- Salotas apšlakstome alyvuogių aliejumi ir balzaminiu actu. Kuo ilgiau brandinamas balzaminis actas, tuo jis yra tirštesnis ir skanesnis.
- Paskrudiname čiabata duonos riekeles ir skanaujame su gaiviomis salotomis.
Receptas: Guoda Azguridienė
Verkių g. 29B, „Ogmios miestas“ |
MUS RASITE VILNIUJE: Saltoniškių g. 9, PC „Panorama“ |
Tel.: +370 700 33311 |
MUS RASITE VILNIUJE:
Verkių g 29B, „Ogmios miestas“
Tel: +370 687 13979
El.paštas: parduotuve.ogmios@assorti.lt
I-VII: 10:00 - 20:00
Saltoniškių g. 9, PC „Panorama“
Tel.: +370 700 33311