Galimi siuntų vėlavimai Kaune renkantis VENIPAK pristatymą!

Desertas stiklinėse su mėlynių džemu

2023-10-13
Desertas stiklinėse su mėlynių džemu

Šį nesudėtingą sluoksniuotą desertą greitai paruošite netikėtiems svečiams. Tarpusavyje puikiai dera avižinių sausainių trupinių, purus maskarponės ir mėlynių džemo sluoksneliai. Kabinkite visus kartu – tikras skanumėlis.

  

Reikės:

250 g mėlynių džemo (nesaldinto)
120 g avižinių sausainių su mėlynėmis ir avietėmis (ar kitų mėgstamų)
45 g kokosų aliejaus
150 g maskarponės sūrio
200 ml grietinėlės (35 % rieb.)
100 g graikiško jogurto
2 v.š. cukraus pudros
1 v.š. citrinos sulčių
Saujelės šilauogių ir aviečių – papuošimui

 

Paruošimas:

  1. Sutrinkite sausainius į stambius trupinius ir sumaiškite su skystu kokosų aliejumi.
  2. Apie 1 kupiną v.š. sausainių masės atidėkite, o likusią suberkite į indelius ir švelniai paspauskite. Indelius ir atidėtus trupinius palaikykite šaldytuve, kol ruošite kremą.
  3. Maskarponę sumaišykite su graikišku jogurtu ir cukraus pudra. Atsargiai maišant į maskarponės–jogurto masę supilkite grietinėlę. Plakite elektriniu plaktuvu nedideliu greičiu, kol kremas sutirštės. Svarbiausia neperplakti, kad kremas nepagelstų ir neįgytų sviesto skonio. Pabaigoje įmaišykite citrinos sultis
  4. Ant sausainių sluoksniuokite maskarponės kremą, ant jo – mėlynių džemą.
  5. Papuoškite šilauogėmis bei avietėmis ir apibarstykite likusiais sausainių trupiniais.
  6. Galite skanauti iš karto arba šiek tiek atvėsinti šaldytuve.

Receptas @dar_kasneli


Produktai receptui gaminti