Desertas stiklinėse su mėlynių džemu
2023-10-13
.png)
Šį nesudėtingą sluoksniuotą desertą greitai paruošite netikėtiems svečiams. Tarpusavyje puikiai dera avižinių sausainių trupinių, purus maskarponės ir mėlynių džemo sluoksneliai. Kabinkite visus kartu – tikras skanumėlis.
Reikės:
250 g mėlynių džemo (nesaldinto)120 g avižinių sausainių su mėlynėmis ir avietėmis (ar kitų mėgstamų)
45 g kokosų aliejaus
150 g maskarponės sūrio
200 ml grietinėlės (35 % rieb.)
100 g graikiško jogurto
2 v.š. cukraus pudros
1 v.š. citrinos sulčių
Saujelės šilauogių ir aviečių – papuošimui
Paruošimas:
- Sutrinkite sausainius į stambius trupinius ir sumaiškite su skystu kokosų aliejumi.
- Apie 1 kupiną v.š. sausainių masės atidėkite, o likusią suberkite į indelius ir švelniai paspauskite. Indelius ir atidėtus trupinius palaikykite šaldytuve, kol ruošite kremą.
- Maskarponę sumaišykite su graikišku jogurtu ir cukraus pudra. Atsargiai maišant į maskarponės–jogurto masę supilkite grietinėlę. Plakite elektriniu plaktuvu nedideliu greičiu, kol kremas sutirštės. Svarbiausia neperplakti, kad kremas nepagelstų ir neįgytų sviesto skonio. Pabaigoje įmaišykite citrinos sultis
- Ant sausainių sluoksniuokite maskarponės kremą, ant jo – mėlynių džemą.
- Papuoškite šilauogėmis bei avietėmis ir apibarstykite likusiais sausainių trupiniais.
- Galite skanauti iš karto arba šiek tiek atvėsinti šaldytuve.
Receptas @dar_kasneli