Cukinijų salotos
2023-10-10

Reikės:
1 cukinijos100 g fetos sūrio
Saujelės juodųjų alyvuogių
Kelių riekių šviesios duonos
Druskos
Šlakelio alyvuogių aliejaus
20 g kedrinių pinijų
Šviežių baziliko lapelių
Padažui reikės:
3 v.š. alyvuogių aliejaus1 v.š. citrinos sulčių
1 v.š. Dižono garstyčių
1 v.š. medaus
1 česnako skiltelės
Druskos
Pipirų
Paruošimas:
- Iškepkite skrebučius: stambiais gabalėliais suplėšykite šviesią duoną, dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, berkite druskos, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir gerai išmaišykite. Kepkite 180 °C orkaitėje 7–10 min., kol gražiai apskrus.
- Įkaitintoje keptuvėje pakepinkite kedrines pinijas.
- Pasiruoškite salotų padažą: indelyje sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, garstyčias, medų, smulkintą česnaką, druską bei pipirus.
- Virtuvinio skustuko pagalba juostelėmis supjaustykite cukiniją. Pjaustykite iš keturių pusių, kol pasieksite šerdį su sėklytėmis. Ją atidėkite, galėsite panaudoti kituose patiekaluose, pvz., troškinyje.
- Didelėje lėkštėje dėliokite cukinijos juosteles, skrebučius ir alyvuoges, sutrupinkite fetą, berkite pakepintas pinijas, pašlakstykite padažu ir papuoškite baziliko lapeliais.
Receptas @snapping_snack