GREITAS PRISTATYMAS per 1-2 d. d. visoje Lietuvoje! Rinkis prekes

Cukinijų salotos

2023-10-10
Cukinijų salotos

2 porcijoms:

 

1 cukinijos

100 g fetos sūrio

Saujelės juodųjų alyvuogių

Kelių riekių šviesios duonos

Druskos

Šlakelio alyvuogių aliejaus

20 g kedrinių pinijų

Šviežių baziliko lapelių

 

Padažui reikės:

 

3 v.š. alyvuogių aliejaus

1 v.š. citrinos sulčių

1 v.š. Dižono garstyčių

1 v.š. medaus

1 česnako skiltelės

Druskos

Pipirų

 

Paruošimas:

  • Iškepkite skrebučius: stambiais gabalėliais suplėšykite šviesią duoną, dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, berkite druskos, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir gerai išmaišykite. Kepkite 180 °C orkaitėje 7–10 min., kol gražiai apskrus.
  • Įkaitintoje keptuvėje pakepinkite kedrines pinijas.
  • Pasiruoškite salotų padažą: indelyje sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, garstyčias, medų, smulkintą česnaką, druską bei pipirus.
  • Virtuvinio skustuko pagalba juostelėmis supjaustykite cukiniją. Pjaustykite iš keturių pusių, kol pasieksite šerdį su sėklytėmis. Ją atidėkite, galėsite panaudoti kituose patiekaluose, pvz., troškinyje.
  • Didelėje lėkštėje dėliokite cukinijos juosteles, skrebučius ir alyvuoges, sutrupinkite fetą, berkite pakepintas pinijas, pašlakstykite padažu ir papuoškite baziliko lapeliais.

Skanaus!


Receptas @snapping_snack

Susiję produktai

Šioje svetainėje naudojame slapukus, kurie pagerina ir Jums pritaiko svetainės funkcijas, padeda analizuoti srautą, pritaikyti Jums internete rodomą reklamą. Sutikimą galėsite bet kada atšaukti, o slapukus ištrinti. Skaityti daugiau