Cukinijų salotos

2023-10-10
Cukinijų salotos

Reikės:

1 cukinijos
100 g fetos sūrio
Saujelės juodųjų alyvuogių
Kelių riekių šviesios duonos
Druskos
Šlakelio alyvuogių aliejaus
20 g kedrinių pinijų
Šviežių baziliko lapelių

 

Padažui reikės:

3 v.š. alyvuogių aliejaus
1 v.š. citrinos sulčių
1 v.š. Dižono garstyčių
1 v.š. medaus
1 česnako skiltelės
Druskos
Pipirų

 

Paruošimas:

  1. Iškepkite skrebučius: stambiais gabalėliais suplėšykite šviesią duoną, dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, berkite druskos, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir gerai išmaišykite. Kepkite 180 °C orkaitėje 7–10 min., kol gražiai apskrus.
  2. Įkaitintoje keptuvėje pakepinkite kedrines pinijas.
  3. Pasiruoškite salotų padažą: indelyje sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis, garstyčias, medų, smulkintą česnaką, druską bei pipirus.
  4. Virtuvinio skustuko pagalba juostelėmis supjaustykite cukiniją. Pjaustykite iš keturių pusių, kol pasieksite šerdį su sėklytėmis. Ją atidėkite, galėsite panaudoti kituose patiekaluose, pvz., troškinyje.
  5. Didelėje lėkštėje dėliokite cukinijos juosteles, skrebučius ir alyvuoges, sutrupinkite fetą, berkite pakepintas pinijas, pašlakstykite padažu ir papuoškite baziliko lapeliais.


Receptas @snapping_snack

Produktai receptui gaminti

s