CAJUN KREVETĖS

CAJUN KREVETĖS

Reikės:

800 g šviežių valytų krevečių

200 g sviesto

1 galvutės snulkinto česnako

Cajun prieskonių miksui reikės:

5 a.š. Maldon druskos

2 a.š. Cayene malto pipiro

2 a.š. Česnakų miltelių

2 a.š. Saldžios maltos paprikos

1 a.š. Džiovinto raudonėlio

1 a.š šviežiai maltų juodųjų pipirų

1 a.š svogūnų miltelių

 

 

Įkaitinkite didelę keptuvę. Ištirpinkite sviestą ir sudėkite smulkintą česnaką, pakepinkite kol česnakas įgaus aukso spalvą.

Sumažinkite kaitrą ir sudėkite cajun prieskonius. Pakaitinkite dar pora minučių. Nuimkite keptuvę nuo kaitros sudėkite krevetes ir išmaišykite, kad krevetės pasidengtų prieskoniais.

Krevetes išimkite, sudėkite į plokščią indą, uždenkite maistine plėvele ir padėkite valandai į šaldytuvą. Likusį keptuvės turinį susipilkite į indelį juo vėliu reikės tepti krevetes.

Įkaitinkite grilių. Susmaikstykite krevetes ant medinių iešmelių (medinius iešmelius prieš tai 15 min palaikykite šiltame vandenyje, kad neužsidegtų nuo kaitros).

Krevetes kepkite įkaitintame griliuje apie 6-7 minutes nuolat tepdami likusiu marinatu iš keptuvės. Pateikite su šviežiomis salotomis.

Skanaus!

Naujienlaiškio prenumerata