CAJUN krevetės

2024-01-18
CAJUN krevetės

Reikės:

800 g šviežių valytų krevečių
200 g sviesto
1 skiltelės smulkinto česnako


Cajun prieskonių mišiniui reikės:

5 a.š. druskos
2 a.š. cayene malto pipiro
2 a.š. česnakų miltelių
2 a.š. saldžios maltos paprikos
1 a.š. džiovinto raudonėlio
1 a.š šviežiai maltų juodųjų pipirų
1 a.š svogūnų miltelių


Paruošimas:

  1. Įkaitinkite didelę keptuvę. Ištirpinkite sviestą ir sudėkite smulkintą česnaką, pakepinkite kol česnakas įgaus aukso spalvą.
  2. Sumažinkite kaitrą ir sudėkite cajun prieskonius. Pakaitinkite dar pora minučių. Nuimkite keptuvę nuo kaitros sudėkite krevetes ir išmaišykite, kad krevetės pasidengtų prieskoniais.
  3. Krevetes išimkite, sudėkite į plokščią indą, uždenkite maistine plėvele ir padėkite valandai į šaldytuvą. Likusį keptuvės turinį susipilkite į indelį juo vėliu reikės tepti krevetes.
  4. Įkaitinkite grilių. Susmaikstykite krevetes ant medinių iešmelių (medinius iešmelius prieš tai 15 min palaikykite šiltame vandenyje, kad neužsidegtų nuo kaitros).
  5. Krevetes kepkite įkaitintame griliuje apie 6-7 minutes nuolat tepdami likusiu marinatu iš keptuvės. Pateikite su šviežiomis salotomis.

Skanaus!

Produktai receptui gaminti