CAJUN krevetės
2024-01-18

Reikės:
800 g šviežių valytų krevečių
200 g sviesto
1 skiltelės smulkinto česnako
Cajun prieskonių mišiniui reikės:
5 a.š. druskos
2 a.š. cayene malto pipiro
2 a.š. česnakų miltelių
2 a.š. saldžios maltos paprikos
1 a.š. džiovinto raudonėlio
1 a.š šviežiai maltų juodųjų pipirų
1 a.š svogūnų miltelių
Paruošimas:
- Įkaitinkite didelę keptuvę. Ištirpinkite sviestą ir sudėkite smulkintą česnaką, pakepinkite kol česnakas įgaus aukso spalvą.
- Sumažinkite kaitrą ir sudėkite cajun prieskonius. Pakaitinkite dar pora minučių. Nuimkite keptuvę nuo kaitros sudėkite krevetes ir išmaišykite, kad krevetės pasidengtų prieskoniais.
- Krevetes išimkite, sudėkite į plokščią indą, uždenkite maistine plėvele ir padėkite valandai į šaldytuvą. Likusį keptuvės turinį susipilkite į indelį juo vėliu reikės tepti krevetes.
- Įkaitinkite grilių. Susmaikstykite krevetes ant medinių iešmelių (medinius iešmelius prieš tai 15 min palaikykite šiltame vandenyje, kad neužsidegtų nuo kaitros).
- Krevetes kepkite įkaitintame griliuje apie 6-7 minutes nuolat tepdami likusiu marinatu iš keptuvės. Pateikite su šviežiomis salotomis.
Skanaus!