Burrata su apelsinais
2024-01-18

Reikės:
4 raudonieji Sicilijos apelsinai
0.5 kg burrata sūrio
saujelė pakepintų kedro riešutų
10 šviežių baziliko lapelių
1 arbatinis šaukštelis ypač tyro alyvuogių aliejaus
Bazilikų pesto padažui:
2 pilnos saujos bazilikų lapų
2 skiltelės česnako
4 arbatiniai šaukšteliai kedro riešutų
150 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus
100 ml parmigiano reggianno tarkuoto sūrio
1/2 citrinos sulčių
druskos pagal skonį
Paruošimas:
- Nulupkite apelsinus ir supjaustykite plonais griežinėliais.
- Nusauskite burrata ir pirštais suplėšykite stambiais gabalais. Sudėliokite lėkštėje, aplinkui sudėkite supjaustytus apelsinus.
- Pasigaminkite bazilikų pesto. Bazilikus, česnaką, kedro riešutus ir alyvuogių aliejų sutrinkite iki vientisos masės.Įmaišykite parmigiano reggianno sūrį, bei citrinos sultis. Paragaukite, jei trūksta pridėkite citrinų sulčių ir druskos. Jeigu neturi laiko gaminti pesto patys – rinkitės jau pagamintą.
- Dėkite paruoštą pesto ant burratos bei apelsinų, pabarstykite kedro riešutais ir papuoškite šviežių bazilikų lapais.