Burrata su apelsinais

2024-01-18
Burrata su apelsinais

Reikės:

4 raudonieji Sicilijos apelsinai
0.5 kg burrata sūrio
saujelė pakepintų kedro riešutų
10 šviežių baziliko lapelių
1 arbatinis šaukštelis ypač tyro alyvuogių aliejaus


Bazilikų pesto padažui:

2 pilnos saujos bazilikų lapų
skiltelės česnako
4 arbatiniai šaukšteliai kedro riešutų
150 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus
100 ml  parmigiano reggianno tarkuoto sūrio
1/2 citrinos sulčių
druskos pagal skonį


Paruošimas:

  1. Nulupkite apelsinus ir supjaustykite plonais griežinėliais. 
  2. Nusauskite burrata ir pirštais suplėšykite stambiais gabalais. Sudėliokite lėkštėje, aplinkui sudėkite supjaustytus apelsinus.
  3. Pasigaminkite bazilikų pesto. Bazilikus, česnaką, kedro riešutus ir alyvuogių aliejų sutrinkite iki vientisos masės.Įmaišykite parmigiano reggianno sūrį, bei citrinos sultis. Paragaukite, jei trūksta pridėkite citrinų sulčių ir druskos. Jeigu neturi laiko gaminti pesto patys – rinkitės jau pagamintą.
  4. Dėkite paruoštą pesto ant burratos bei apelsinų, pabarstykite kedro riešutais ir papuoškite šviežių bazilikų lapais.
Šioje svetainėje naudojame slapukus, kurie pagerina ir Jums pritaiko svetainės funkcijas, padeda analizuoti srautą, pritaikyti Jums internete rodomą reklamą. Sutikimą galėsite bet kada atšaukti, o slapukus ištrinti. Skaityti daugiau