BURRATA salotos su orkaitėje keptais burokėliais ir šviežiom salotom

Reikės:

Burokėliai

4-5 vidutinio dydžio burokėlių

2 a.š. alyvuogių aliejaus

Žiupsnelis druskos

Balzaminio acto kremas

 

Salotoms

Saujelės saulėgrąžų daigų

Saujelės gražgarsčių

Saujelės jaunų burokėlių lapų

2 šaukšteliai alyvuogių aliejaus

1 a.š. citrinų sulčių

½ a.š. medaus

Žiupsnelis druskos ir pipirų

2 buratos

  1. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Nuvalykite ir nuskuskite burokėlius. Burokėlius supjaustykite ketvirčiais, jei gabaliukai per dideli, dar per pusę. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi , balzamiko kremu, druska, pipirais ir išmaišykite. Dėkite į skardą ir kepkite 40-45 minutes kol suminkštės. Baigus kepti, išimkite ir leiskite visiškai atvėsti.
  2. Kai burokėliai atvėso pradedame dėti į lėkštę. Į lėkštę sudėliokite burokėlius, ant viršaus dėkite burratos gabalėlius. Žaliąsias salotas dėkite į atskirą dubenėlį. Atskirame dubenėlyje, sumaišykite padažą (alyvuogių aliejų, medų, citrinos sultis, druską ir pipirus). Supilkite ant salotų išmaišykite. Sudėkite žaliąsias salotas ant burokėlių ir patiekite..

 

Receptą sukūrė ASSORTI šefas Tadas Gailiūnas

Naujienlaiškio prenumerata

Bendra suma:
0 €
Assorti

Įdėjus prekes į krepšelį, jos pasirodys čia.

Užsakymų istorija