Burrata salotos su orkaitėje keptais burokėliais ir šviežiom salotom

2023-10-13
Burrata salotos su orkaitėje keptais burokėliais ir šviežiom salotom

Burokėliams reikės:

4-5 vidutinio dydžio burokėlių
2 a.š. alyvuogių aliejaus
Žiupsnelis druskos
Balzaminio acto kremas

 

Salotoms reikės:

Saujelės saulėgrąžų daigų
Saujelės gražgarsčių
Saujelės jaunų burokėlių lapų
2 šaukšteliai alyvuogių aliejaus
1 a.š. citrinų sulčių
½ a.š. medaus
Žiupsnelis druskos ir pipirų
2 buratos

 

Paruošimas:

  1. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Nuvalykite ir nuskuskite burokėlius. Burokėlius supjaustykite ketvirčiais, jei gabaliukai per dideli, dar per pusę. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi , balzamiko kremu, druska, pipirais ir išmaišykite.
  2. Dėkite į skardą ir kepkite 40-45 minutes kol suminkštės. Baigus kepti, išimkite ir leiskite visiškai atvėsti.
  3. Kai burokėliai atvėso pradedame dėti į lėkštę. Į lėkštę sudėliokite burokėlius, ant viršaus dėkite burratos gabalėlius. Žaliąsias salotas dėkite į atskirą dubenėlį. Atskirame dubenėlyje, sumaišykite padažą (alyvuogių aliejų, medų, citrinos sultis, druską ir pipirus). Supilkite ant salotų išmaišykite. Sudėkite žaliąsias salotas ant burokėlių ir patiekite.

Receptą sukūrė ASSORTI šefas Tadas Gailiūnas

Produktai receptui gaminti

s