
Blyneliai su klevų sirupu ir vaisiais
2023-10-10
Kviečiame pernelyg nesibaiminti kiaušinių, miltų bei cukraus ir išsikepti gardžių blynelių! O kad šie purūs, stori blynai būtų dar skanesni, pagardinkite klevų sirupu ir mėgstamais vaisiais ar uogomis. Tikrai nepasigailėsite!
Ingredientai: Kiaušinis, sviestas, alyvuogių aliejus, miltai, kepimo milte...
Visi ingredientaiGaminimas
1
Į didelį dubenį persijojame miltus, kepimo miltelius ir druską.
2
Atskirame dubenyje lengvai išplakame pieną ir kiaušinį, įmaišome ištirpintą sviestą arba alyvuogių aliejų.
3
Pieno mišinį supilame į miltų mišinį ir šakute plakame iki vientisos masės. Leidžiame tešlai pastovėti keletą minučių.
4
Įkaitiname keptuvę ant vidutinės kaitros. Šaukšto pagalba paskirstome vienodą tešlos kiekį. Kai blyno viršus pradeda burbuliuoti, apverčiame jį ir kepame, kol abi pusės tampa švelniai rudos spalvos.
5
Patiekiame su klevų sirupu, gabalėliu sviesto bei mėgstamais vaisiais ar uogomis. Ypač tinka figos.
Skanaus!