Blynai su klevų sirupu
2024-01-18

Reikės:
1 puodelis universalių miltų
2 šaukštai cukraus
1 1/2 a.š. kepimo miltelių
1/2 šaukštelio sodos
1/2 šaukštelio stambios druskos
1 1/4 puodelio pasukų
2 šaukštai nesūdyto sviesto
1 didelis kiaušinis
8 griežinėliai bekono
klevų sirupas
Paruošimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 120 laipsnių.
- Dubenyje suplakite miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir druską. Kitame dubenyje suplakite pasukas, ištirpintą sviestą ir kiaušinį. Supilkite miltų mišinį į pasukų mišinį ir viską išmaišykite.
- Sudėkite bekono juosteles į didelę keptuvę ir kepkite ant vidutinės-aukštos ugnies, kol pasirodys riebalai ir šoninė paruduos iš vienos pusės, nuo 5 iki 6 minučių. Apverskite ir kepkite, kol taps aukso spalvos ir trapi, nuo 1 iki 3 minučių. Nusausinkite bekoną ant popierinių rankšluosčių. Nupilkite visus riebalus iš keptuvės, pasilikite tik 1 šaukštelį riebalų iš keptuvės (rezervuojame kitiems tikslams).
- Įkaitinkite keptuvę. Supilkite tešlos vienam blynui į keptuvę, o ant viršaus uždėkite po vieną bekono gabaliuką. Kepkite, kol kai kurie burbuliukai ant blyno viršaus sprogs, apie 2 minutes. Su mentele, atsargiai apversti blynus ir kepkite, kol paruduos, apie 2 min. Perdėkite į šildančią orkaitę ir kepkite toliau, jei reikia pridedant daugiau kumpio riebalų. Patiekite su klevų sirupu.