Blynai su klevų sirupu
Įkaitinkite orkaitę iki 120 laipsnių.
Dubenyje suplakite miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir druską. Kitame dubenyje suplakite pasukas, ištirpintą sviestą ir kiaušinį. Supilkite miltų mišinį į pasukų mišinį ir viską išmaišykite.
Sudėkite bekono juosteles į didelę keptuvę ir kepkite ant vidutinės-aukštos ugnies, kol pasirodys riebalai ir šoninė paruduos iš vienos pusės, nuo 5 iki 6 minučių. Apverskite ir kepkite, kol taps aukso spalvos ir trapi, nuo 1 iki 3 minučių. Nusausinkite bekoną ant popierinių rankšluosčių. Nupilkite visus riebalus iš keptuvės, pasilikite tik 1 šaukštelį riebalų iš keptuvės (rezervuojame kitiems tikslams).
Įkaitinkite keptuvę. Supilkite tešlos vienam blynui į keptuvę, o ant viršaus uždėkite po vieną bekono gabaliuką. Kepkite, kol kai kurie burbuliukai ant blyno viršaus sprogs, apie 2 minutes. Su mentele, atsargiai apversti blynus ir kepkite, kol paruduos, apie 2 min. Perdėkite į šildančią orkaitę ir kepkite toliau, jei reikia pridedant daugiau kumpio riebalų. Patiekite su klevų sirupu.
Receptas iš www.marthastewart.com