Sūriai be gyvulinio fermento

2023-10-20
Sūriai be gyvulinio fermento
Fermentiniai sūriai gaminami iš pieno, druskos ir fermentų. Tradiciškai fermentai yra gyvulinės kilmės. Nors vadinami šliužo fermentu, su sraigėmis ir šliužais jie nieko bendro neturi. 

Šiandien rinkoje galite rasti sūrių su trijų rūšių fermentais:
  • gyvulinės kilmės (šių dominuoja),
  • mikrobiologinės kilmės (jų daugėja),
  • augalinės kilmės (jie reti).

Mikrobiologinės kilmės fermentus naudoti patrauklu, nes tada sūriai pilnai tinka vegetarams. Tačiau tie gamintojai, kurie laikosi tradicinio gamybos būdo ir ypač jei priklauso DOP (saugomos geografinės nuorodos) sistemai, negali keisti jokių ingredientų.

Gaminti sūrius su augaliniu fermentu daugumai Europos sūrininkų yra neįprasta ir sudėtinga. Tačiau Ispanijoje ir Portugalijoje yra tradicinių sūrių, kurie gaminami būtent su augaliniu fermentu.

Pristatome naujieną – avių pieno sūris TORTA EL CESAR DOP su augaliniu fermentu. 60 dienų brandinimo, purus, minkštas, su pieno ir žolelių natomis. Labai tinka tepti ant duonos arba skanauti su rūgštesniais vaisiais.

DOP (Denominación de origen protegida / Saugoma kilmės vietos nuoroda) sertifikatas reiškia, visos produkto gamybos stadijos yra atliekamos tam tikroje nustatytoje vietovėje ir tam tikru būdu.

Taip pat rekomenduojame jau pamėgtus mūsų asortimento sūrius su mikrobiologiniu fermentu:
  • Ožkų pieno sūris CHEVRE D'ARGENTAL, brandintas 14 d.
  • Mėlynojo pelėsio sūris BLUE STILTON PDO, brandintas maž. 63 d.

Susiję produktai