ŠOKOLADINIS TORTAS: BE GLITIMO, BE LAKTOZĖS

Reikės:

Šokoladiniams biskvitams:

  • 180 ml alyvuogių aliejaus (galite pakeisti kitokiu švelniu augaliniu aliejumi)
  • 125 ml augalinio gėrimo (pvz., migdolų), galite pakeisti tradiciniu karvės pienu
  • 125 ml klevų sirupo
  • 6 kiaušiniai
  • 150 g palmių žiedų cukraus
  • 2 šaukšteliai vanilės ekstrakto
  • 3 šaukšteliai kepimo miltelių
  • 75 g kakavos miltelių (persijotų)
  • 420 g migdolų miltų (sumaltų migdolų riešutų)

Šokolado kremui:

  • 180 g anakardžių riešutų sviesto
  • 125 ml klevų sirupo
  • 35 g kakavos miltelių (persijotų)
  • 2 šaukštai augalinio gėrimo (pvz., migdolų), galite pakeisti tradiciniu karvės pienu

Kad ir kaip bežiūrėtum, kad ir ką besirinktum, kad ir kokia šventė užkluptų, šokoladinis desertas visada garantuoja sėkmę. Retas kuris yra abejingas šokoladui, paprastai nebūna tokių, kurie susilaikytų prieš šokoladinę pagundą...“ – sako kulinarė Nida Degutienė.

Dalinamės su jumis ypatingu, be gliuteno ir laktozės šokoladinio torto receptu. Paprastas tarsi pyragas, įspūdingas tarsi tortas, subalansuotų tekstūrų ir skonių kepinys: šokoladinis biskvitas ir neapsakomai gardus šokoladinis kremas iš anakardžių riešutų kremo, kakavos ir klevų sirupo 

Porcijų skaičius – 8. Paruošimo laikas – 30 min. Gaminimo laikas – 2 val.