Nidos receptai. Šonkauliukai su klevų sirupo ir tamarindų glazūra

Reikės:

Šonkauliukams

  • 1,5 kg kiaulienos arba jautienos šonkaulių
  • 1 stiklinės vandens
  • druskos
  • juodųjų pipirų

Klevų sirupo ir tamarindų glazūrai 

  • ⅔ stiklinės klevų sirupo
  • ½ stiklinės „Kecap Manis“ (saldaus indonezietiško sojų padažo)
  • ¼ stiklinės austrių padažo („Oyster Sauce“)
  • ½ stiklinės granatų acto
  • 2 šaukštų tamarindų džemo
  • 2 šaukštų „Sriracha“ padažo arba pagal skonį (žiūrint, kaip toleruojate aitrumą)
  • 1 šaukštelio cinamono
  • 1 šaukštelio druskos

Išsiruošėte į gamtą su šeima ar bičiuliais ir vėl reikia nutarti, ką kepsite? Siūlome išbandyti Nidos Degutienės specialiai ASSORTI paruoštą šonkauliukų receptą! Jį galite kepti nedideliame grilyje arba savo namų orkaitėje. Šiam patiekalui mėsą ir glazūrą reikės pasiruošti iš anksto, bet gaminimas grilyje tetruks 15 min. ir jau galėsite mėgautis nuostabiais šonkauliukais su klevų sirupo ir tamarindų glazūra. Pradėkime!

Porcijų skaičius – 4. Paruošimo laikas – 1,5 val. Gaminimo laikas – 15 min.