DAIDONE prieskoniai, kuriuos privalote turėti savo virtuvėje

Raudonėlis
Augalas turintis mažyčius lapelius, kurie sudžiovinti suteikia aštrų aromatą ir stiprų skonį įvairiems maisto produktams. Raudonėlio aromatas primena kamparą, taip pat pasižymi aitriu skoniu ir dažnai yra apibūdinamas, kaip žemiško skonio prieskonis su lengvomis mėtų ir šviežio šieno skonio užuominomis.
Skirtingai nuo kai kurių kitų žolelių, raudonėlį galima drąsiai dėti padažų ir troškinių gaminimo pradžioje, nes kuo ilgiau jį troškinsite, tuo geriau atskleis skoninės savybės. Taip pat šis prieskonis puikiai tinka picų, keptų bulvių bei daržovių apkepų gamybai, tik būkite atidūs ir nepadauginkite jo, nes per didelis raudonėlio kiekis patiekalus gali paversti karčiais.
Raudonieji čili pipirai
Aromatingas ir pikantiškas prieskonis, kuris maisto patiekalams suteikia energijos bei charakterio. Aštrumu pasižymintys raudonieji čili pipirai, dažnai naudojami meksikietiškoje virtuvėje, tačiau lengvai pritaikomi kasdieniams patiekalams.
Raudonieji čili pipirai gali būti naudojami ruošiant troškinius, sriubas, kepant mėsą ar gaminant meksikietiškus buritus bei salotas. Raudonieji čili pipirai yra lengvai derinami ir su kitais prieskoniais, todėl galite drąsiai ieškoti naujų skonių derinių, kurie pagardins Jūsų ruošiamus patiekalus.
Prieskonių mišinys žuviai
Prieskonių mišinys sukurtas žuvies patiekalams skaninti, tačiau galima išbandyti ir kitus jo panaudojimo būdus. Mišinio sudėtyje yra petražolės, raudonėliai, druska, svogūnai bei mėtos. Visi ingredientai sudaro puikų skonių derinį ir papildo bei atskleidžia žuvies patiekalus.
Jei ruošiamos žuvies filė yra plona, prieskoniai turėtų būti dedami tik 20 minučių prieš kepant, gaminant storesnę filė ar vėžiagyvius – prireiks maždaug 40 minučių. Priešingu atveju rizikuojate, kad žuvis šiek tiek suirs, subyrės arba taps minkšta.
Prieskonių mišiniai makaronams
Dažnai kalbama, kaip svarbu pasirinkit tinkamus makaronus jų gamybai, tačiau ne ką mažiau svarbūs tampa ir prieskoniai. Klasikiniai prieskoniai, kuriuos naudoja patys italai makaronų patiekalams, yra česnakai, svogūnai, bazilikai, petražolės, čili pipirai bei druska. Todėl „Midnight spaghetti“ ir „Sicilian penne“ mišiniai sukurti mėgautis lengvu maisto ruošimo procesu. Prieskonių mišiniai makaronams suteiks naujus skonius, sužadins apetitą bei sukurs tikrą itališkos virtuvės nuotaiką.
Prieskonių mišinys keptai mėsai
Jei esate kepsnių gerbėjas, Jums patiks šis prieskonių mišinys! Jį sudaro petražolės, česnakai, druska, lauro lapai bei pankolio sėklos, kurie yra kupini skonio. Prieskoniai kepamai mėsai suteiks sultingumo, atskleis jos aromatus bei sukurs tobulą kepsnių tekstūrą. Prieskonius drąsiai naudokite marinuojant mėsą ar ruošiant padažus mėsos pertepimams.