„Brioche“ bandelė ir jos pritaikymo būdai

„Brioche“ – minkšta, švelniai saldi, sodri duona, naudojama tiek saldžiuose, tiek pikantiškuose patiekaluose. Šia prancūziškos kilmės duona mėgaujamasi visame pasaulyje, nes ji puikiai tinka sumuštiniams, skrebučiams, mėsainiams ir daugelio kitų patiekalų gamybai. Norintiems savo maistui suteikti emocijų kupinų skonių, lyg mėgautumėtės maistu nedidelėje Paryžiaus kavinėje, rinkitės „brioche“!
Auksine spalva, lengvu saldumu bei sodriu skoniu pasižymintis skanėstas yra itin universalus. Jis tinka visoms progoms – pusryčiams, pietums, vėlyviesiems pusryčiams, vakarienei, užkandžiams ar net desertams. Duoną galite naudoti pagal bet kurį receptą, kuriame naudojate įprastą duoną. Ieškantiems įkvėpimo, siūlome pažvelgti į kelis pasiūlymus, kuriuos lengvai galėsite išbandyti namuose.
Prancūziškas skrebutis
Pradėkime nuo populiariausio „brioche“ naudojimo – prancūziško skrebučio. Tai greitas ir paprastas pasirinkimas, tinkantis bet kuriai progai. Pagaminti šį užkandį taip paprasta! Duonos riekeles panardinkite į dubenį su išplaktu kiaušiniu, cinamonu ir cukrumi. Tada kepkite svieste kol abi pusės apskrus ir pasidarys traškios. Skanaukite su vaisiais, riešutų kremu ar cukraus pudra.
Keptas sumuštinis su sūriu
Jei norite greito užkandžio, kuris niekada nenuvils, tarp dviejų duonos riekelių įdėkite savo mėgstamo sūrio, pvz., „Fontina“, „Provolone“ ar „Emmentaler“. Pakepkite sumuštinių skrudintuvėje arba keptuvėje, kol sūris esantis viduje išsilydys, o duonos kraštai lengvai apskrus.
Čiuros (angl. Churros)
Čiuros – tai ispaniškos keptos tešlos lazdelės, panašios į įprastas spurgas. Norint pagaminti šiuos nuostabaus skonio užkandžius paprastesniu būdu, nei tradicinis jų receptas, pasitelkite „brioche“ bandeles. Supjaustykite jas juostelėmis, pamirkykite plaktame kiaušinyje, tada kepkite keptuvėje pilnoje aliejaus, kad kiekviena juostelė būtų pilnai apsemta, o kai jos apskrus bei bus švelniai rudos spalvos, pabarstykite cinamono ir cukraus mišiniu. Tikrai nenusivilsite!
Mėsainiai
Šis „brioche“ panaudojimų sąrašas nebūtų išsamus be tradicinių mėsainių! Užpildykite šias švelniai saldžias ir minkštos tekstūros bandeles savo mėgiamais įdarais. Rinkitės sultingą jautieną, kalakutieną ar daržovių alternatyvą. Varijuokite su skirtingais padažais: garstyčiomis, majonezu bei pomidorų padažu. Papildykite turinį svogūnais, salotomis, pomidorais, ant grotelių keptais grybais ar kitomis daržovėmis bei įdėkite Jums mėgstamo sūrio, kuris išsilydęs sujungs visus skonius į visumą.