15,99 €
21,32 €/l
Tai gaivus vynas, turintis malonaus vaisiškumo. Ragaujant jaučiamos citrusinių vaisių, šviežių žolelių natos. Pikantiško skonio, puikiai subalansuotas. Rekomenduojame patiekti prie baltos žuvies ar paukštienos patiekalų.
Turi DOC (Denominação de Origem Controlada / Saugoma kilmės vietos nuoroda) ženkliuką, kuris yra suteikiamas tokiems produktams, kurių kokybė ir savybės išskirtinai priklauso nuo jo kilmės vietos, geografinės aplinkos. Visos produkto gamybos stadijos yra atliekamos tam tikroje nustatytoje vietovėje.
Vilnius 700-ojo gimtadienio proga! „Niepoort“ baltą sausą vyną DIALOGO DOURO DOC VILNIUS 700 BRANCO papuošė etikete, kurioje atsispindi Vilniaus kulinarijos istorija – 10 patiekalų, svarbių miestui. Ją sukūrė dailininkas Antanas Dubra.
Ant etiketės matyti:
01 Šaltibarščiai
Tradicinė Lietuvos barščių sriuba, Vilniuje mėgstama nuo 1662-ųjų metų.
02 Bona Sforza
Į Vilnių iš Renesanso Italijos bulves, pomidorus, šakutes ir apelsinus atgabeno Bona Sforza.
03 Kibinai
Karaimų kultūros paveldas kibinas yra puikus užkandis nuolat skubantiems miestiečiams.
04 Šaltanosiai
Iš Mongolijos stepių į tradicinę Lietuvos virtuvę atkeliavę virtinukai su mėlynių įdaru. Taip pavadinti, nes primena pamėlynavusią nosį.
05 Zrazai
Mušti maltos mėsos suktinukai.
06 Fania Lewando
Fania Lewando 1938 metais išleido vegetariškų receptų knygą. Tai pirmasis Europoje jidiš kalba parašytas vegetariškų patiekalų vadovėlis perkamas, kolekcionuojamas ir naudojamas iki šių dienų.
07 Agurkai ir totoriai
XV amžiuje Vytautas padovanojo dalį savo žemių totoriui Lukui Petravičiui, kurio valdose totoriai pradėjo auginti agurkus ir juos pardavinėti. Jie greitai buvo pamėgti vilniečių.
08 Cepelinai
Cepelinai atkeliavo į Lietuvą iš Vokietijos, o jų pavadinimas kilo iš Ferdinando von Zeppelino sukurto skraidymo aparato.
09 Tinginys
Populiarus desertas Lietuvoje, panašus į šokoladinį saliamį.
10 Beigeliai
Beigelių receptą išrado žydai, gyvenę Lietuvoje ir Lenkijoje. Jie buvo itin populiarūs senajame Vilniuje ir dabar vėl sparčiai populiarėja.
Vynuogės:
Rabigato, Codega do Larinho, Gouveio, Dona Branca, Viosinho, Bical
Regionas:
Dour
Patiekimo temperatūra:
8 - 10 °C