Alyvuogių aliejus su pjaustytais baltaisiais trumais

Alyvuogių aliejus su pjaustytais baltaisiais trumais

TARTUFI JIMMY
(0 atsiliepimų)
100 ml

14,95 €

149,50 €/l

Aprašymas:

Unikalus, išskirtinis skonis. „Tartufi Jimmy“ extra virgin alyvuogių aliejus su baltųjų trumų gabaliukais puikiai tinka įvairių patiekalų gardinimui. Tai aukščiausios kokybės šalto spaudimo alyvuogių aliejus. Jam naudojamos tik rudeninio derliaus alyvuogės, jis išsaugo šviežiai spaustų uogų skonį ir kvapą. Baltieji trumai puikiai praturtina šviežių žolelių bei vaisinių poskonių aliejų žemiškomis ir riešutinėmis natomis. Viduje matomi džiovintų baltųjų trumų gabalėliai. Nerafinuotas.

Šio aliejaus gamybai naudojami balkšvieji trumai (Tuber borchii) ir baltieji (Tuber magnatum Pico) trumai, suteikiantys jam gurmaniško skonio bei aromato.

Šaltai spausti aliejai išlaiko savo maistines bei organoleptines savybes.

Baltųjų trumų alyvuogių aliejus yra kiek švelnesnio skonio bei kvapo už baltųjų trumų alyvuogių aliejų.

Kur naudoti šį aliejų?

  • Picų gardinimui
  • Apšlakstykite spragėsius
  • Sriubų gamybai
  • Makaronams
  • Prieš patiekiant kiaušinienę
  • Ant keptų bulvių ir kt.

Balkšvieji trumai (Tuber borchii / Tuber albidum Pico) yra gana intensyvaus skonio, šiek tiek primena česnako aitrumą, sūrio poskonį, turi žemiškų natų. Ankstyvieji būna balkšvos spalvos, vėliau įgauna rausvą atspalvį. Mažesni nei kiti baltieji trumai. Paviršius švelnus, turi dramblio kaulo spalvos „venų“. Vidus rusvas su baltais raštais. Derlius renkamas vasario–balandžio mėnesiais. Dažniausiai randami po ąžuolais.

Baltieji trumai (Tuber magnatum Pico) yra laikomi vienais vertingiausių trumų visame pasaulyje dėl savo puikių organoleptinių savybių. Baltieji trumai yra kiek švelnesnio kvapo bei skonio nei juodieji. Maloniai kvepia ąžuolais, muskusu bei net alyvuogėmis. Pikantiško skonio, turi vos jaučiamo aitrumo, žemiškų bei riešutinių natų. Lengvai atpažįstami dėl savo auksinės, ochros spalvos. Viduje geltoni arba rusvi, turi baltos spalvos „venų“. Derlius renkamas spalio–gruodžio mėnesiais. Dažniausiai randami po ąžuolais, beržais, tuopomis ir kt.

Apie trumus

Trumai, dar vadinami „požemių perlais“, „virtuvės brangakmeniais“ bei „elfų obuoliais”, yra nuostabus rinktinis valgis, kurio kilogramas kainuoja ne vieną šimtą eurų.

Organoleptinės savybės. Nelengva apibūdinti trumų aromatą bei skonį tiems, kurie nėra jų ragavę. Svarbu paminėti, kad jie išties intensyvaus išskirtinio skonio bei kvapo. Specialistai jį apibūdina kaip panašų į garstyčių bei ilgai brandinto sūrio. Kai kurie teigia, kad kvapas primena česnakus, konservuotus kukurūzus, muskusą bei riešutus. Kartą pauostę trumų, lengvai įsiminsite šį kvapą ir jį atpažinsite.

Jie gali būti įvairaus dydžio: nuo mažiukų, kelių centimetrų skersmens kamuoliukų iki bulvės dydžio, sveria 10–60 g. Šių grybų paviršius kiek grublėtas, o po juo esantis mėsingas minkštimas gali būti tiek tamsios, tiek kremo spalvos. Trumų forma šiek tiek priklauso nuo dirvožemio: jei žemė minkšta, jie auga apvalūs ir glotnūs, jei kieta – netaisyklingos formos, mat kovoja dėl erdvės.

Trumai auga po žeme, todėl jų ieškant į pagalbą pasitelkiamos kiaulės arba šunys, kurių ypatinga uoslė leidžia surasti šiuos grybus. Kvapas yra pagrindinis trumų brandos ir kokybės požymis, mat kvapiosios medžiagos susiformuoja tik tada, kai grybai yra tinkamai subrendę.

Šviežius trumus prieš vartojant reikia nuplauti vandeniu ir nešvarumus nuvalyti šepetėliu. Grybo išorė turi būti visiškai švari – tik tada galima lupti žievelę ir susmulkinti juos specialiomis pjaustyklėmis. Nerekomeduojama vartoti trumų su ryškaus skonio ir aromato maistu. Šiais grybais labiausiai tinka gardinti švelnaus skonio produktus: ryžius, makaronus, bulves ir pan. Taip pat išryškinti visus trumų skonio atspalvius padeda riebumas, tad sūriai, sviestas ir aliejus puikiai su jais dera.

Laikymo sąlygos:

Laikyti vėsioje sausoje vietoje, toliau nuo saulės spindulių.

Prekės kilmės šalis:
Italija

extra virgin alyvuogių aliejus 98.75 %, džiovinti baltieji trumai (atitinka 2 % šviežių produktų): balkšvieji trumai (Tuber Borchii o Albidum Pico-origin Italy) 0.6%, baltieji trumai (Tuber Magnatum Pico-origin Italy) 0,15 %, natūralus trumų skonis.

TARTUFI JIMMY

„Tartufi Jimmy“ gimė 1980-aisiais metais, kai Giovannin‘as Cecchin‘is du savo hobius, medžioklę bei trumus, pavertė verslu. Iš pradžių gamintojas tiekė tik šviežius trumus, kuriuos iki šiol gauna net iš 400 skirtingų trumų medžiotojų. Tokia gausybė ryšių užtikrina galimybę visada turėti šviežių trumų asortimentą. Tačiau atsižvelgęs į vartotojų poreikius, Cecchin‘is pradėjo gaminti įvairių kitų produktų su trumais: aliejų, sviesto, padažų, traškučių ir daug kitų.

Trumai, dar vadinami „požemių perlais“, „virtuvės brangakmeniais“ bei „elfų obuoliais”, yra nuostabus gurmaniškas valgis, kurio skonį sunku apibūdinti neragavusiems. Net mažas kiekis trumų gali suteikti maistui nepakartojamo skonio. Tai ne veltui yra brangiausi grybai pasaulyje, jų paieška gana sudėtinga, kadangi jie auga po žeme. „Tartufi Jimmy“ savo gaminiuose dažniausiai naudoja šių rūšių trumus: balkšvuosius (Tuber borchii / Tuber albidum Pico), baltuosius (Tuber magnatum Pico), vasarinius juoduosius (Tuber aestivum Vittad.) bei juoduosius (Tuber melanosphorum Vittad.). Tai kruopščiai atrinkti geriausias organoleptines savybes turintys trumai. Nesibaigiantiems gurmaniškiems potyriams.

Vertinimai ir apžvalgos
(0 atsiliepimų)
Jei norite palikti komentarą, prisijunkite.
* Realios prekės išvaizda gali šiek tiek skirtis nuo esančios nuotraukoje. Prekės, kurias gausite, gali būti kitokioje pakuotėje bei kitokios išvaizdos ar formos. Informacija el. parduotuvės produkto aprašyme yra bendro pobūdžio, todėl gali šiek tiek skirtis nuo informacijos, nurodytos ant prekės pakuotės. Visada rekomenduojame perskaityti ir vadovautis informacija, esančia ant prekės pakuotės. Akcinių prekių kiekis yra ribotas.
Šioje svetainėje naudojame slapukus, kurie pagerina ir Jums pritaiko svetainės funkcijas, padeda analizuoti srautą, pritaikyti Jums internete rodomą reklamą. Sutikimą galėsite bet kada atšaukti, o slapukus ištrinti. Skaityti daugiau