.webp)
Makaronai su tunu pagal Faustą Mariją Leščiauskaitę
Autorius:
Fausta Marija Leščiauskaitė iš @fausta_marija
2025-08-27
2 porcijos
20 min.
Šis laidų vedėjos ir žurnalistės Faustos Marijos Leščiauskaitės receptas – tai greita, bet rafinuota vakarienė: česnakas, tunas, pomidorai ir petražolės susijungia į sodrų, itališko dvelksmo padažą. Tobulas sprendimas, kai norisi kažko šilto, sotaus ir nebanalaus.
Ingredientai: „Morelli“ makaronai MEZZE MANICHE, tunas alyvuogių aliejuje,...
Visi ingredientaiGAMINIMAS
1
Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus. Galite naudoti ir tą, kuris liko nuo tuno. Įspauskite česnaką ir pakepinkite, kol pasklis aromatas.
2
Sudėkite smulkintus petražolių kotelius ir pomidorus. Įberkite druskos ir šviežiai maltų pipirų. Palikite viską lengvai pasitroškinti ant vidutinės kaitros.
3
Sudėkite tuną. Švelniai jį pasmulkinkite šakute, bet nesutrinkite iki vientisos masės.
4
Tuo metu išvirkite makaronus pagal nurodymus ant pakuoptės arba al dente. Prieš nukošdami pasilikite puodelį vandens, kuriame virė makaronai.
5
Nukoškite makaronus ir supilkite juos į keptuvę su padažu. Išmaišykite, jei reikia – įpilkite šiek tiek makaronų vandens, kad padažas būtų vientisesnis.
6
Pabaigoje įmaišykite smulkintus petražolių lapelius. Patiekite iš karto.
„Gilesniam umami skoniui galima įdėti porą ančiuvių arba saulėje džiovintų smulkintų pomidorų.“ – pataria Fausta.
Skanaus!