
Makaronai su kreminiu cukinijų padažu pagal Faustą Mariją Leščiauskaitę
Autorius:
Fausta Marija Leščiauskaitė iš @fausta_marija
2025-08-28
2 porcijos
20 min.
Paprastas, bet elegantiškas itališkas patiekalas, kuriame pagrindinį vaidmenį atlieka kremiška cukinijų padažo tekstūra. Gaivi geltonųjų cukinijų spalva, skrudintų kedrinių pinijų traškumas ir šviežių petražolių aromatas sukuria subalansuotą, lengvą, bet sotų patiekalą. Tobulas pasirinkimas vakarienei, kai norisi kažko ypatingo, tačiau greitai paruošiamo.
Ingredientai: „Morelli“ makaronai GRAMIGNA, cukinijos, česnakai, kedrinių ...
Visi ingredientaiGAMINIMAS
1
Į
įkaitintą keptuvę su aliejumi išspauskite česnaką. Pasklidus jo aromatui, sudėkite ir
plonomis riekelėmis pjaustytą cukiniją. Gerai viską apkepinkite, padruskinkite. Gražiausius gabaliukus atsidėkite, o likusius palikite dar kepti.
2
Tuo metu išvirkite makaronus pagal nurodymus ant pakuoptės arba al dente. Prieš nukošdami pasilikite puodelį vandens, kuriame virė makaronai.
3
Iškepusią cukiniją su česnaku dėkite į trintuvę ir sutrinkite su šiek tiek vandens nuo makaronų.
4
Pakepinkite kedrinių pinijų riešutus.
5
Išvirusius makaronus sumaišykite su cukinijų kremu, berkite petražolių ir dėkite į lėkštę. Barstykite riešutais, puoškite atsidėtomis cukinijomis ir dosniai apliekite alyvuogių aliejumi.
Skanaus!