Makaronai su baklažanu ir burrata pagal Faustą Mariją Leščiauskaitę

Makaronai su baklažanu ir burrata pagal Faustą Mariją Leščiauskaitę

Autorius:
Fausta Marija Leščiauskaitė iš @fausta_marija
2025-08-28
2 porcijos
20 min.
Lengva Trofie pasta tampa tobula drobe aksominiam baklažanų padažui, o bazilikas suteikia gaivų, aromatingą akcentą. Tai patiekalas, kuris atrodo įspūdingai, bet pagaminamas paprastai – idealiai tinkantis tiek kasdienai, tiek ypatingai vakarienei.

Ingredientai: „Morelli“ makaronai TROFIE, baklažanas, česnakas, bazilikas,...

Visi ingredientai

GAMINIMAS

1
Baklažanus ir česnakus dėkite į orkaitę – jų nesmulkinkite, tiesiog suvyniokite ar uždenkite. Kai iškeps ir atvės, nulupkite, sudėkite į trintuvę, įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, įberkite druskos ir sutrinkite.
2
Tuo metu išvirkite makaronus pagal nurodymus ant pakuoptės arba al dente. Prieš nukošdami pasilikite puodelį vandens, kuriame virė makaronai.
3
Išvirusius makaronus maišykite su sutrintu padažu, vis pagal poreikį šliūkšteldami vandens nuo makaronų.
4
Dėkite į lėkštes, per vidurį dėkite burratą, gardinkite baziliku ir paskaninkite alyvuogių aliejumi.

Produktai receptui gaminti