Benedikto kiaušiniai su lašiša

Benedikto kiaušiniai su lašiša

2025-03-26
1 porcija
30 min.
Skanus ir prabangus pusryčių patiekalas, kuriame dera švelniai virti kiaušiniai, klasikinė angliška pusryčių bandelė, kreminis „hollandaise“ padažas ir rūkyta lašiša, suteikianti patiekalui skonio gylio ir rafinuotumo.

Ingredientai: Kiaušiniai, sviestinė bandelė, šalto rūkymo lašišos filė, te...

Visi ingredientai

GAMINIMAS

1
Pasiruošiame padažą. Nedideliame dubenyje supilame citrinos sultis ir baltojo vyno actą, sudedame kiaušinių trynius, druską ir pipirus bei viską išplakame iki putojančios masės. Indą su kiaušinio tryniais pastatome virš puodo su verdančiu vandeniu, maišome. Padaliname sviestą į gabalėlius ir juos po vieną sudedame į trynių masę. Nepamirštame nuolat maišyti tol, kol masė taps vientisa ir tiršta. Padažą laikome šiltai.
2
Išverdame kiaušinius. Puode užverdame vandenį, įpilame acto. Sumažiname kaitrą, kad vanduo vos burbuliuotų. Šaukšto pagalba vandenį maišome, kad viduryje susiformuotų nedidelis sūkurys. Kiaušinį įmušame į puodelį ir atsargiai „įleidžiame“ į sūkurį. Verdame apie 3 minutes kiekvieną kiaušinį atskirai.
3
Švelniai paskrudiname sviestinės bandelės riekeles, ant kiekvienos užtepame tepamą sūrį, dedame griežinėlius lašišos ir po vieną kiaušinį. Užpilame hollandaise padažo.

Skanaus!

Produktai receptui gaminti