14,99 €
10,49 €
149,86 €/kg
Matcha milteliai gaunami švelniai sumalus jaunus žaliosios arbatos lapelius. Vandenyje speciale šluotele išplakti milteliai yra tradicinis japoniškas gėrimas matcha - tirštas, stipraus skonio su kartumu. Nuo žaliosios arbatos matcha iš
esmės skiriasi tuo, kad arbatžolės ne nupilamos, o išgeriamos. Dėl to
skiriasi ir skonis, ir gaunamos medžiagos.
Šiuo metu matcha paplitusi visame pasaulyje, kur ypač populiaru ją gaminti su augaliniu ar karvės pienu bei įvairiais priedais: ciberžole, cinamonu, medumi. Suplakti gėrimą galima ne tik šluotele, bet ir elektriniu pieno plakikliu. Matcha milteliai taip pat naudojami dėti į kokteilius, kepinius ir desertus.
Matcha natūraliai turi kofeino, bet jos poveikis kitoks nei kavos. Visų pirma, jos stimuliuojantis poveikis išsilaiko ilgiau. Antra, matcha padeda išlaikyti protą sutelktą ir aiškų.
Matchą, kaip ir žaliąją arbatą, geriausia gerti vieną, ne su maistu - taip geriausiai jaučiamas skonis. Be to matcha ir žalioji arbata gali trukdyti įsisąvinti kai kurias maistingąsias medžiagas.
Matcha milteliuose gausu:
- baltymų ir skaidulinių medžiagų;
- vitamino C;
- magnio.
½ arbatinio šaukštelio (apytiksliai 1.5 g) matcha miltelių užpilkite 150-200 ml virinto vandens, atvėsinto iki 80 °C. Kelias sekundes stipriai plakite bambukine šluotele kol susidarys smulkios putos. Arba plakite elektriniu pieno plakikliu. Reguliuokite kiekį pagal skonį.
Laikykite sausoje ir vėsioje vietoje sandariai uždarytą.