„Ibericos Montellano“ – tradicijos ir meistriškumas
„Ibericos Montellano“ – tai šeimos verslas, įsikūręs Ispanijoje, Montellano regione, garsėjančiame savo tradicijomis ir puikiomis sąlygomis auginti Iberijos kiaules. Įmonė didžiuojasi savo aukščiausios kokybės produktais, kurie gaminami derinant senąsias tradicijas ir naujausias technologijas.
Įmonė įkurta 1989 metais Manuelio A. Curto ir Carmen Hernández, remiasi ilgalaikėmis šeimos tradicijomis, kurios perduodamos jau daugiau nei šimtą metų. „Ibericos Montellano“ tikslas – sukurti išskirtinius produktus, kurių kokybė būtų užtikrinama nuo pat pradžių: pradedant žaliavų atranka ir baigiant kiekvieno gamybos etapo stebėjimu.
„Ibericos Montellano“ turi savo „dahesą“ – specifinį tradicinio žemės ūkio ir miškininkystės sistemos tipą, kuris randamas Ispanijoje ir Portugalijoje. Tai ąžuolų miškas, kuriame auginamos geriausios Iberijos kiaulių veislės, jos laisvai ganosi ištisus metus, mėgaudamosi puikia, ramia aplinka, natūraliu, augalinės kilmės pašaru – gilėmis, grybais, gėlėmis ir žolelėmis. Čia kiaulėms suteikiamas puikus racionas, jame gausu nesočiųjų riebalų, todėl gaunama skaniausia mėsa. Labai svarbu ir klimato sąlygos, kurios taip pat prisideda prie mėsos kokybės.
Nuo pat įmonės įkūrimo, „Ibericos Montellano“ laikosi aukščiausių kokybės kontrolės standartų. Kruopščiai atrenkama žaliava praeina griežtą patikros procesą, kad būtų užtikrinta, jog jis atitinka reikalavimus. Vėliau, kai mėsa patenka į gamybos patalpas, prasideda ilgas brandinimo procesas. Jam užtikrinti naudojamos natūralios džiovinimo ir brandinimo erdvės.
„Ibericos Montellano“ didžiuojasi savo meistriškumu ir siekia derinti ilgametes tradicijas su moderniausiomis technologijomis. Kiekvienas kumpis ir dešra yra surišami rankomis, kaip tai darė senieji amatininkai. Tai užtikrina, kad produktai būtų ne tik estetiškai patrauklūs, bet ir puikaus skonio. Tuo pačiu metu naudojamos šiuolaikinės technologijos padeda tiksliai valdyti brandinimo procesą, stebint temperatūrą, drėgmę ir oro cirkuliaciją, kad produktas pasiektų nepriekaištingą kokybę. „Ibericos Montellano“ produktai brandinami lėtai, atidžiai prižiūrint kiekvieną etapą. Mėsa ilgainiui įgauna savo unikalų skonį, kurį lemia ne tik kokybiška žaliava, bet ir tinkamos aplinkos sąlygos. Kiekviena rūsių aplinka suteikia produktams išskirtinį aromatą ir tekstūrą, todėl kiekvienas kumpis ar dešra yra unikalūs.
Dėl tvarios ūkininkystės ir itin kokybiškų produktų „Ibericos Montellano“ yra pelnę daugybę apdovanojimų bei prizų. Šiandien „Ibericos Montellano“ toliau puoselėja šeimos tradicijas ir siekia išlaikyti aukštą produktų kokybę, kuri tapo prekės ženklo vizitine kortele.