Trumų prieskoniai

Trumų prieskoniai

TARTUFI JIMMY
(0 atsiliepimų)
45 g

7,29 €

162,00 €/kg

Aprašymas:

Kelios akimirkos ir jūsų patiekalas įgaus trumų skonį ir kvapą. „Tartufi Jimmy“ trumų prieskoniai suteiks maistui džiovintų vasarinių trumų poskonių.

Puikiai tinka ryžiams, kiaušiniams, picai, sriuboms, makaronų patiekalams ir spragėsiams (popkornams) gardinti.

Vasariniai juodieji trumai (Tuber aestivum Vittad.yra bene lengviausio skonio iš visų trumų rūšių. Jiems būdingas išskirtinis delikatus kvapas, lengvai jaučiamos salyklo natos. Malonaus riešutinio skonio, vos salstelėję, šiek tiek primena graikinius bei lazdynų riešutus. Juodos spalvos, viduje šviesesni, spalvos gali varijuoti tarp balkšvos, smėlinės, šviesiai bei tamsiai rudos priklausomai nuo to, kuriuo sezono metu nuimtas jų derlius. Raštuoti tiek išorėje, tiek viduje. Išorėje esantys raštai primena smulkias netaisyklingų formų piramides. Kaip ir nurodo pavadinimas, jų derlius renkamas vasarą. Dažniausiai randami po buko medžiais.

Apie trumus

Trumai, dar vadinami „požemių perlais“, „virtuvės brangakmeniais“ bei „elfų obuoliais”, yra nuostabus rinktinis valgis, kurio kilogramas kainuoja ne vieną šimtą eurų.

Organoleptinės savybės. Nelengva apibūdinti trumų aromatą bei skonį tiems, kurie nėra jų ragavę. Svarbu paminėti, kad jie išties intensyvaus išskirtinio skonio bei kvapo. Specialistai jį apibūdina kaip panašų į garstyčių bei ilgai brandinto sūrio. Kai kurie teigia, kad kvapas primena česnakus, konservuotus kukurūzus, muskusą bei riešutus. Kartą pauostę trumų, lengvai įsiminsite šį kvapą ir jį atpažinsite.

Jie gali būti įvairaus dydžio: nuo mažiukų, kelių centimetrų skersmens kamuoliukų iki bulvės dydžio, sveria 10–60 g. Šių grybų paviršius kiek grublėtas, o po juo esantis mėsingas minkštimas gali būti tiek tamsios, tiek kremo spalvos. Trumų forma šiek tiek priklauso nuo dirvožemio: jei žemė minkšta, jie auga apvalūs ir glotnūs, jei kieta – netaisyklingos formos, mat kovoja dėl erdvės.

Trumai auga po žeme, todėl jų ieškant į pagalbą pasitelkiamos kiaulės arba šunys, kurių ypatinga uoslė leidžia surasti šiuos grybus. Kvapas yra pagrindinis trumų brandos ir kokybės požymis, mat kvapiosios medžiagos susiformuoja tik tada, kai grybai yra tinkamai subrendę.

Šviežius trumus prieš vartojant reikia nuplauti vandeniu ir nešvarumus nuvalyti šepetėliu. Grybo išorė turi būti visiškai švari – tik tada galima lupti žievelę ir susmulkinti juos specialiomis pjaustyklėmis. Nerekomeduojama vartoti trumų su ryškaus skonio ir aromato maistu. Šiais grybais labiausiai tinka gardinti švelnaus skonio produktus: ryžius, makaronus, bulves ir pan. Taip pat išryškinti visus trumų skonio atspalvius padeda riebumas, tad sūriai, sviestas ir aliejus puikiai su jais dera.

Laikymo sąlygos:

Laikyti vėsioje, sausoje vietoje, atokiau nuo šviesos ir karščio šaltinių.

Prekės kilmės šalis:
Italija

natūralios kvapiosios medžiagos, saldžiavaisio pupmedžio milteliai (karobas), džiovinti vasariniai juodieji trumai (Tuber Aestivum Vitt) rūšis - kilmės šalis ES 1 %, kvapiosios medžiagos. Gali pasitaikyti "Tuber spp." sporų genties pėdsakų.

TARTUFI JIMMY

„Tartufi Jimmy“ gimė 1980-aisiais metais, kai Giovannin‘as Cecchin‘is du savo hobius, medžioklę bei trumus, pavertė verslu. Iš pradžių gamintojas tiekė tik šviežius trumus, kuriuos iki šiol gauna net iš 400 skirtingų trumų medžiotojų. Tokia gausybė ryšių užtikrina galimybę visada turėti šviežių trumų asortimentą. Tačiau atsižvelgęs į vartotojų poreikius, Cecchin‘is pradėjo gaminti įvairių kitų produktų su trumais: aliejų, sviesto, padažų, traškučių ir daug kitų.

Trumai, dar vadinami „požemių perlais“, „virtuvės brangakmeniais“ bei „elfų obuoliais”, yra nuostabus gurmaniškas valgis, kurio skonį sunku apibūdinti neragavusiems. Net mažas kiekis trumų gali suteikti maistui nepakartojamo skonio. Tai ne veltui yra brangiausi grybai pasaulyje, jų paieška gana sudėtinga, kadangi jie auga po žeme. „Tartufi Jimmy“ savo gaminiuose dažniausiai naudoja šių rūšių trumus: balkšvuosius (Tuber borchii / Tuber albidum Pico), baltuosius (Tuber magnatum Pico), vasarinius juoduosius (Tuber aestivum Vittad.) bei juoduosius (Tuber melanosphorum Vittad.). Tai kruopščiai atrinkti geriausias organoleptines savybes turintys trumai. Nesibaigiantiems gurmaniškiems potyriams.

Vertinimai ir apžvalgos
(0 atsiliepimų)
Jei norite palikti komentarą, prisijunkite.
* Realios prekės išvaizda gali šiek tiek skirtis nuo esančios nuotraukoje. Prekės, kurias gausite, gali būti kitokioje pakuotėje bei kitokios išvaizdos ar formos. Informacija el. parduotuvės produkto aprašyme yra bendro pobūdžio, todėl gali šiek tiek skirtis nuo informacijos, nurodytos ant prekės pakuotės. Visada rekomenduojame perskaityti ir vadovautis informacija, esančia ant prekės pakuotės. Akcinių prekių kiekis yra ribotas.
Šioje svetainėje naudojame slapukus, kurie pagerina ir Jums pritaiko svetainės funkcijas, padeda analizuoti srautą, pritaikyti Jums internete rodomą reklamą. Sutikimą galėsite bet kada atšaukti, o slapukus ištrinti. Skaityti daugiau