Sūris SALVA CREMASCO DOP, brandintas 60 d.
35,55 €
28,44 €/kg
Pasterizuoto karvių pieno sūris SALVA CREMASCO DOP, brandintas 60 dienų, yra kubo formos, turi išraiškingą rusvą plutelę su įspaudomis. Puikiai subalansuotas, poskonis šiek tiek primena miško grybus, o kvapas medinį rūsį, kuriame šis sūris buvo brandintas. Tai kietos konsistencijos trapus sūris.
Gaminamas Lombardijoje, Italijoje, aplink Brešą, Bergamą ir Kremoną. Šį sūrį išrado Lombardijos ūkininkai, siekdami kažkur panaudoti turimo pieno perteklių. Sūris greitai išpopuliarėjo ir yra mėgstamas iki šiol.
Washed-rind cheeses, lietuviškai vadinami „plautos žievės“ sūriais, brandinimo metu yra periodiškai apdorojami sūrymu arba kitais skysčiais.
Turi DOP (Denominazione d'Origine Protetta / Saugoma kilmės vietos nuoroda) ženkliuką, suteikiamą tokiems produktams, kurių kokybė ir savybės išskirtinai priklauso nuo jo kilmės vietos, geografinės aplinkos. Visos produkto gamybos stadijos yra atliekamos tam tikroje nustatytoje vietovėje.
Laikyti 2–6 °C temperatūroje.