Sūris PARMIGIANO REGGIANO DOP VIVALDI, brandintas 20 mėn.
35,53 €/kg
Vienas iš labiausiai pasaulyje vertinamų sūrių! „Vivaldi“ tarkuotas sūris PARMIGIANO REGGIANO DOP, brandintas 20 mėnesių, yra nuo XIII amžiaus gaminamas kietasis sūris. Jis yra turtingo, intensyvaus skonio, kurį dažnas apibūdina kaip sūroką, turintį riešutinių, kartais vaisinių poskonių. Puikiai tinka sriubų, lazanijų, padažų, troškinių, picų, įvairių užtepėlių gamybai, taip pat mėgaukitės tiesiog vienu arba kartu su vaisiais.
Šio sūrio gamybai naudojamas šviežias rytinis ir vakarinis karvių pienas. Kiekvienai sūrio galvai (37–40 kg) pagaminti reikia apie 550 litrų pieno! Gamybos metu pienas lėtai tirštėja, susidariusi varškė yra sutrupinama į gabalėlius. Tada sūris yra šildomas iki 55 °C temperatūros, jo granulės grimzta į katilo dugną ir sudaro vientisą masę. Vėliau sūris yra perkeliamas į apvalias nerūdijančio plieno talpas ir susegamas spyruokline sagtimi, kad išlaikytų savo formą. Po kurio laiko sagtis yra atsegama, įspaudžiamas sūrio pavadinimas ir vėl susegama. Vėliau sūris yra laikomas sūryme 20–25 dienas. Pasūdžius pradedamas brandinimo procesas ant medinių lentynų. Kas savaitę sūris yra apverčiamas, taip pat nuplaunamas kartu su lentyna. Praėjus 12 mėnesių profesionalai įvertina, ar sūris pakankamai kokybiškas, kad galėtų būti vadinamas Parmigiano Reggiano.
Turi DOP (Denominazione d'Origine Protetta / Saugoma kilmės vietos nuoroda) ženkliuką, kuris yra suteikiamas tokiems produktams, kurių kokybė ir savybės išskirtinai priklauso nuo jo kilmės vietos, geografinės aplinkos. Visos produkto gamybos stadijos yra atliekamos tam tikroje nustatytoje vietovėje.
Laikyti ne aukštesnėje nei 8 °C temperatūroje.