Įsikelkite ASSORTI lojalumo kortelę į savo telefoną! Daugiau informacijos čia >

Sūris PARMIGIANO REGGIANO DOP VIVALDI, brandintas 20 mėn.

Sūris PARMIGIANO REGGIANO DOP VIVALDI, brandintas 20 mėn.

VIVALDI
(0 atsiliepimų)

35,53 €/kg

Aprašymas:

Vienas iš labiausiai pasaulyje vertinamų sūrių! „Vivaldi“ tarkuotas sūris PARMIGIANO REGGIANO DOP, brandintas 20 mėnesių, yra nuo XIII amžiaus gaminamas kietasis sūris. Jis yra turtingo, intensyvaus skonio, kurį dažnas apibūdina kaip sūroką, turintį riešutinių, kartais vaisinių poskonių. Puikiai tinka sriubų, lazanijų, padažų, troškinių, picų, įvairių užtepėlių gamybai, taip pat mėgaukitės tiesiog vienu arba kartu su vaisiais.

Šio sūrio gamybai naudojamas šviežias rytinis ir vakarinis karvių pienas. Kiekvienai sūrio galvai (37–40 kg) pagaminti reikia apie 550 litrų pieno! Gamybos metu pienas lėtai tirštėja, susidariusi varškė yra sutrupinama į gabalėlius. Tada sūris yra šildomas iki 55 °C temperatūros, jo granulės grimzta į katilo dugną ir sudaro vientisą masę. Vėliau sūris yra perkeliamas į apvalias nerūdijančio plieno talpas ir susegamas spyruokline sagtimi, kad išlaikytų savo formą. Po kurio laiko sagtis yra atsegama, įspaudžiamas sūrio pavadinimas ir vėl susegama. Vėliau sūris yra laikomas sūryme 20–25 dienas. Pasūdžius pradedamas brandinimo procesas ant medinių lentynų. Kas savaitę sūris yra apverčiamas, taip pat nuplaunamas kartu su lentyna. Praėjus 12 mėnesių profesionalai įvertina, ar sūris pakankamai kokybiškas, kad galėtų būti vadinamas Parmigiano Reggiano.

Turi DOP (Denominazione d'Origine Protetta / Saugoma kilmės vietos nuoroda) ženkliuką, kuris yra suteikiamas tokiems produktams, kurių kokybė ir savybės išskirtinai priklauso nuo jo kilmės vietos, geografinės aplinkos. Visos produkto gamybos stadijos yra atliekamos tam tikroje nustatytoje vietovėje.

Laikymo sąlygos:

Laikyti ne aukštesnėje nei 8 °C temperatūroje.

Prekės kilmės šalis:
Italija

PIENAS, druska, šliužo fermentas.

VIVALDI

VIVALDI – ilgametę patirtį sukaupęs bei pieno ir sūrio tradicijas puoselėjantis prekės ženklas. Įkūrėjai Marc Nirelli ir Nicola Arnoldi siekia, kad jų produkcija supažindintų pirkėją su autentiškais italų virtuvės skoniais, kuriuos vystė ir tobulino jų senoliai. VIVALDI siūlo daugybę šviežių arba brandintų sūrių, pagamintų iš karvių, avių, buivolių ar ožkų pieno. Kiekvienas sūris pasakoja savo istoriją, o ją suprasti padeda tekstūra, skoniai, aromatai, brandinimas bei formos. Siekiant patenkinti vartotojų lūkesčius, nuolat diegiamos naujovės ir kuriami nauji produktai.

ASSORTI pristato kelis pagrindinius VIVALDI sūrius, kurie pasižymi puikiomis skoninėmis savybėmis. Šiuos bei kitus sūrius galite rasti ASSORTI parduotuvėse bei www.assorti.lt

Taleggio DOP

Taleggio yra pusiau minkštas, kreminės tekstūros brandintas sūris iš šiaurės Italijos. Sūris turi ploną valgomą plutą ir gan stiprų aromatą, tačiau skonis yra subtiliai švelnus. Mėgstantiems makaronų patiekalus, šis sūris bus puikus pagalbininkas, nes lengvai ištirpsta bei pagardina ruošiamus valgius. Taip pat Taleggio gali būti valgomas su gėlių medumi ar džiovintais vaisiais.

Gorgonzola

Gorgonzola yra prabangus, minkštos kreminės tekstūros, pasižymintis pikantišku skoniu sūris. Jis itin lengvai lydosi, todėl galima naudoti padažams, brusketoms ar picoms gardinti. Siekiant atskleisti geriausias skonines savybes, patartina sūrį kurį laiką išimti iš šaldytuvo prieš valgant.

Parmigiano Reggiano

Parmigiano Reggiano yra kietųjų sūrių karalius! Brandintas 20 mėnesių, jis pasižymi smėlio spalva bei uolienas primanančia tekstūra. Parmigiano Reggiano galite patiekti vieną kaip užkandį, sūrio drožlės pasitarnaus ruošiant įvairias salotas bei sriubas, o tarkuotas sūris puikiai derės su rizotu ar lazanija.

Vertinimai ir apžvalgos
(0 atsiliepimų)
Jei norite palikti komentarą, prisijunkite.

Receptai ir straipsniai

Populiariausi itališki ir olandiški sūriai. Kviečiame paragauti!
Skelbiame paskutinį straipsnių serijos apie populiariausius Europos sūrius tekstą. Šįkart gurmanišką kelionę pradėsime Italijoje, o baigsime – Nyderlanduose. Visų aprašytų garsiųjų sūrių galite įsigyti ASSORTI parduotuvėje, įsikūrusioje „Ogmios mieste“ Vi
Sūrio pyragas su parmezanu
Sūrio pyragai puikiai tinka šventiniam stalui. Šis pagamintas su maskarponės, rikotos ir parmezano sūriais, kurie papildo vienas kitą ir kartu su citrusinių vaisių natomis sukuria neužmirštamą malonių skonių potyrį.
Tagliatelle makaronai su pesto padažu
Norint paruošti gardų patiekalą, nebūtina valandų valandas vargti virtuvėje. Šiuos klasikinius makaronus su pesto padažu pagaminsite vos per keliolika minučių. Tagliatelle makaronai pagardinti Genujos pesto padažu, aplieti šalto spaudimo extra virgin
Klasikiniai deriniai su sūriu
Gerus sūrius skanu valgyti vienus arba derinti su kitu maistu. Egzistuoja daugybė rekomendacijų su kuo valgyti kurį sūrį. Štai keli klasikiniai deriniai, kurie nesensta ir nepraranda savo žavesio...
Visi straipsniai ir receptai
* Realios prekės išvaizda gali šiek tiek skirtis nuo esančios nuotraukoje. Prekės, kurias gausite, gali būti kitokioje pakuotėje bei kitokios išvaizdos ar formos. Informacija el. parduotuvės produkto aprašyme yra bendro pobūdžio, todėl gali šiek tiek skirtis nuo informacijos, nurodytos ant prekės pakuotės. Visada rekomenduojame perskaityti ir vadovautis informacija, esančia ant prekės pakuotės. Akcinių prekių kiekis yra ribotas.