Sūris PARMIGIANO REGGIANO DOP VALSANA, brandintas 24 mėn.

Sūris PARMIGIANO REGGIANO DOP VALSANA, brandintas 24 mėn.

VALSANA
(0 atsiliepimų)

39,87 €/kg

Aprašymas:

Sūrių karalius! „Valsana“ ekologiškas nepasterizuoto karvių pieno sūris PARMIGIANO REGGIANO DOP, brandintas 24 mėnesius, yra nuostabus itališkas sūris, gaminamas tik Emilijos-Romanijos ir Lombardijos regionuose. Tai turtingo, įvairiapusiško skonio sūris, kurį ragaujant atsiskleidžia vaisiniai bei riešutiniai poskoniai. Jaučiami sūrio kristalai. Jo tekstūrą galima apibūdinti kaip kietą bei granuliuotą.

Rekomenduojame supjaustyti gabalėliais ir patiekti kaip užkandį arba įtarkuoti į sriubas, salotas, rizoto, troškinius bei kitus patiekalus.

Šio sūrio gamybai naudojamas šviežias rytinis ir vakarinis karvių pienas. Kiekvienai sūrio galvai (37–40 kg) pagaminti reikia apie 550 litrų pieno! Gamybos metu pienas lėtai tirštėja, susidariusi varškė yra sutrupinama į gabalėlius. Tada sūris yra šildomas iki 55 °C temperatūros, jo granulės grimzta į katilo dugną ir sudaro vientisą masę. Vėliau sūris yra perkeliamas į apvalias nerūdijančio plieno talpas ir susegamas spyruokline sagtimi, kad išlaikytų savo formą. Po kurio laiko sagtis yra atsegama, įspaudžiamas sūrio pavadinimas ir vėl susegama. Vėliau sūris yra laikomas sūryme 20–25 dienas. Pasūdžius pradedamas brandinimo procesas ant medinių lentynų. Kas savaitę sūris yra apverčiamas, taip pat nuplaunamas kartu su lentyna. Praėjus 12 mėnesių profesionalai įvertina, ar sūris pakankamai kokybiškas, kad galėtų būti vadinamas Parmigiano Reggiano.

Turi DOP (Denominazione d'Origine Protetta / Saugoma kilmės vietos nuoroda) ženkliuką, kuris yra suteikiamas tokiems produktams, kurių kokybė ir savybės išskirtinai priklauso nuo jo kilmės vietos, geografinės aplinkos. Visos produkto gamybos stadijos yra atliekamos tam tikroje nustatytoje vietovėje.

Laikymo sąlygos:

Laikyti ne aukštesnėje nei 8 °C temperatūroje.

Prekės kilmės šalis:
Italija

nepasterizuotas PIENAS*, druska, šliužo fermentas. * iš ekologinių ūkių. IT-BIO-007, Italijos žemės ūkis.

VALSANA

„Valsana“ – gurmaniškų kumpių ir sūrių tiekėjas, dirbantis tik su smulkiais ūkininkais, mylinčiais savo darbą ir produkciją. Smulkūs ūkininkai gamina geros sudėties, išskirtinės kokybės produktus, nes rankų darbo procesai leidžia kontroliuoti kiekvieną gamybos stadiją, skirti jai daug dėmesio ir kruopštumo. Maži ūkiai gamindami produktus kreipia dėmesį į įvairias smulkias detales, ko stinga masinėje prekyboje. „Valsana“ kai kuriuos sūrius atsiveža iš ūkininkų, turinčių vos kelias karves. Taip pat tiekėjas kiekvieną žmogų, su kuriuo dirba, pažįsta asmeniškai, todėl gali atsakyti už produktų kokybę. Rinkitės iš parmezano, rikotos, sūrių su įvairiais pagardais, vytintų kumpių ir kt.

Vertinimai ir apžvalgos
(0 atsiliepimų)
Jei norite palikti komentarą, prisijunkite.
Populiariausi itališki ir olandiški sūriai. Kviečiame paragauti!
Skelbiame paskutinį straipsnių serijos apie populiariausius Europos sūrius tekstą. Šįkart gurmanišką kelionę pradėsime Italijoje, o baigsime – Nyderlanduose. Visų aprašytų garsiųjų sūrių galite įsigyti ASSORTI parduotuvėje, įsikūrusioje „Ogmios mieste“ Vi
Sūrio pyragas su parmezanu
Sūrio pyragai puikiai tinka šventiniam stalui. Šis pagamintas su maskarponės, rikotos ir parmezano sūriais, kurie papildo vienas kitą ir kartu su citrusinių vaisių natomis sukuria neužmirštamą malonių skonių potyrį.
Visi straipsniai ir receptai
* Realios prekės išvaizda gali šiek tiek skirtis nuo esančios nuotraukoje. Prekės, kurias gausite, gali būti kitokioje pakuotėje bei kitokios išvaizdos ar formos. Informacija el. parduotuvės produkto aprašyme yra bendro pobūdžio, todėl gali šiek tiek skirtis nuo informacijos, nurodytos ant prekės pakuotės. Visada rekomenduojame perskaityti ir vadovautis informacija, esančia ant prekės pakuotės. Akcinių prekių kiekis yra ribotas.
Šioje svetainėje naudojame slapukus, kurie pagerina ir Jums pritaiko svetainės funkcijas, padeda analizuoti srautą, pritaikyti Jums internete rodomą reklamą. Sutikimą galėsite bet kada atšaukti, o slapukus ištrinti. Skaityti daugiau