Įsikelkite ASSORTI lojalumo kortelę į savo telefoną! Daugiau informacijos čia >

Ekologiškas
Sūris PARMIGIANO REGGIANO DOP, brandintas 24 mėn, ekologiškas

Sūris PARMIGIANO REGGIANO DOP, brandintas 24 mėn, ekologiškas

CASEIFICIO GENNARI
(0 atsiliepimų)

39,87 €

27,90 €/kg

-30%
Aprašymas:

Sūrių karalius! CASEIFICIO GENNARI ekologiškas nepasterizuoto karvių pieno sūris PARMIGIANO REGGIANO DOP, brandintas 24 mėnesius, yra nuostabus itališkas sūris, gaminamas tik Emilijos-Romanijos ir Lombardijos regionuose. Tai turtingo, įvairiapusiško skonio sūris, kurį ragaujant atsiskleidžia vaisiniai bei riešutiniai poskoniai. Jaučiami sūrio kristalai. Jo tekstūrą galima apibūdinti kaip kietą bei granuliuotą.

Rekomenduojame supjaustyti gabalėliais ir patiekti kaip užkandį arba įtarkuoti į sriubas, salotas, rizoto, troškinius bei kitus patiekalus.

Šio sūrio gamybai naudojamas šviežias rytinis ir vakarinis karvių pienas. Kiekvienai sūrio galvai (37–40 kg) pagaminti reikia apie 550 litrų pieno! Gamybos metu pienas lėtai tirštėja, susidariusi varškė yra sutrupinama į gabalėlius. Tada sūris yra šildomas iki 55 °C temperatūros, jo granulės grimzta į katilo dugną ir sudaro vientisą masę. Vėliau sūris yra perkeliamas į apvalias nerūdijančio plieno talpas ir susegamas spyruokline sagtimi, kad išlaikytų savo formą. Po kurio laiko sagtis yra atsegama, įspaudžiamas sūrio pavadinimas ir vėl susegama. Vėliau sūris yra laikomas sūryme 20–25 dienas. Pasūdžius pradedamas brandinimo procesas ant medinių lentynų. Kas savaitę sūris yra apverčiamas, taip pat nuplaunamas kartu su lentyna. Praėjus 12 mėnesių profesionalai įvertina, ar sūris pakankamai kokybiškas, kad galėtų būti vadinamas Parmigiano Reggiano.

Turi DOP (Denominazione d'Origine Protetta / Saugoma kilmės vietos nuoroda) ženkliuką, kuris yra suteikiamas tokiems produktams, kurių kokybė ir savybės išskirtinai priklauso nuo jo kilmės vietos, geografinės aplinkos. Visos produkto gamybos stadijos yra atliekamos tam tikroje nustatytoje vietovėje.

Laikymo sąlygos:

Laikyti ne aukštesnėje nei 8 °C temperatūroje.

Prekės kilmės šalis:
Italija

nepasterizuotas PIENAS*, druska, šliužo fermentas. * iš ekologinių ūkių. IT-BIO-007, Italijos žemės ūkis.

CASEIFICIO GENNARI
Vertinimai ir apžvalgos
(0 atsiliepimų)
Jei norite palikti komentarą, prisijunkite.

Receptai ir straipsniai

Populiariausi itališki ir olandiški sūriai. Kviečiame paragauti!
Skelbiame paskutinį straipsnių serijos apie populiariausius Europos sūrius tekstą. Šįkart gurmanišką kelionę pradėsime Italijoje, o baigsime – Nyderlanduose. Visų aprašytų garsiųjų sūrių galite įsigyti ASSORTI parduotuvėje, įsikūrusioje „Ogmios mieste“ Vi
Sūrio pyragas su parmezanu
Sūrio pyragai puikiai tinka šventiniam stalui. Šis pagamintas su maskarponės, rikotos ir parmezano sūriais, kurie papildo vienas kitą ir kartu su citrusinių vaisių natomis sukuria neužmirštamą malonių skonių potyrį.
Tagliatelle makaronai su pesto padažu
Norint paruošti gardų patiekalą, nebūtina valandų valandas vargti virtuvėje. Šiuos klasikinius makaronus su pesto padažu pagaminsite vos per keliolika minučių. Tagliatelle makaronai pagardinti Genujos pesto padažu, aplieti šalto spaudimo extra virgin
Klasikiniai deriniai su sūriu
Gerus sūrius skanu valgyti vienus arba derinti su kitu maistu. Egzistuoja daugybė rekomendacijų su kuo valgyti kurį sūrį. Štai keli klasikiniai deriniai, kurie nesensta ir nepraranda savo žavesio...
Visi straipsniai ir receptai
* Realios prekės išvaizda gali šiek tiek skirtis nuo esančios nuotraukoje. Prekės, kurias gausite, gali būti kitokioje pakuotėje bei kitokios išvaizdos ar formos. Informacija el. parduotuvės produkto aprašyme yra bendro pobūdžio, todėl gali šiek tiek skirtis nuo informacijos, nurodytos ant prekės pakuotės. Visada rekomenduojame perskaityti ir vadovautis informacija, esančia ant prekės pakuotės. Akcinių prekių kiekis yra ribotas.