Sūris GOUDA JEUNE, brandintas 26–56 d.
29,85 €/kg
„Fromi“ pasterizuoto karvių pieno sūris GOUDA JEUNE, brandintas 26–56 dienas, yra pusiau kietas, gana jaunas olandiškas sūris. Ragaujant jaučiami karamelės bei riešutų poskoniai. Rekomenduojame šį sūrį ragauti vieną, skanauti su krekeriais, duonelėmis arba dėti į sumuštinius. Jis dar ir puikiai lydosi, todėl tinka makaronų gamybai, sūrio sriuboms, bulvių košei arba fondiu. Turi apvalkalą. Riebumas 48 %.
Gouda sūris yra vienas iš seniausių pasaulyje. Jis gaminamas kaitinant pieną ir pridedant bakterijų bei pieno fermento. Į mišinį vėliau yra įpilama vandens, kad sūris būtų saldesnis. Kai susiformuoja varškė, ji yra atskiriama ir perkeliama į sūrio liejimo formas, kur yra spaudžiama, kad įgautų sau būdingą formą. Vėliau sūris yra sūdomas, džiovinamas ir padengiamas apvalkalu.
Laikyti ne aukštesnėje nei 8 °C temperatūroje.