Sūris GOUDA BOERENKAAS PGI, brandintas 12 mėn.
39,55 €/kg
„Fromi“ nepasterizuoto karvių pieno sūris GOUDA BOERENKAAS PGI, brandintas net 12 mėnesių, yra kietasis olandiškas sūris. Jo skonis yra labai pieniškas, net sviestinis. Ragaujant galima pajausti šiek tiek druskos kristalų, kurie puikiai kontrastuoja su sūrio kremiškumu. Riebumas 48 %.
PGI (Protected geographical indication / Saugoma geografinė nuoroda) ženkliuką turi tik tie produktai, kurių pavadinime minimas pagaminimo geografinės vietovės pavadinimas. Tai reiškia, kad bent viena gamybos stadija vyksta toje vietovėje.
Gamybos procesas. Nepasterizuotas pienas yra šildomas iki 29 °C temperatūros, tada yra įdedamas šliužo fermentas. Po maždaug pusvalandžio, kai susiformuoja varškė, ji yra supjaustoma mažais gabaliukais. Į ją įpilama karšto vandens ir lėtai maišoma. Vėliau varškė yra supilama į liejimo formas, po penkiolikos minučių formos yra spaudžiamos. Tada sūris yra paliekamas džiūti. Kai išdžiūva, jis yra išimamas iš formų, vėl spaudžiamas ir kelis kartus apsukamas, kad įgautų sau būdingą formą. Vėliau vyksta sūrymo procesas ir galiausiai brandinimas.
Laikyti ne aukštesnėje nei 8 °C temperatūroje.