8,99 €
35,96 €/kg
„Germain“ pasterizuoto karvių pieno sūris EPOISSES AOP, brandintas bent 42 dienas, yra vienas iš mažiau žinomų Prancūzijos sūrių, bet tai – neabejotinas gastronominis šedevras tiems, kas mėgsta stiprų kvapą turinčius bėgančius sūrius. Aitraus aromato, sūrokas ir sodrios kreminės konsistencijos. Kiek tvirtesnis centre. Turi rausvai rudą plutelę. Skalautas vynu.
Gaminamas Époisses komunoje Prancūzijoje. Brandinamas drėgnuose rūsiuose.
Washed-rind cheeses, lietuviškai vadinami „plautos žievės“ sūriais, brandinimo metu yra periodiškai apdorojami sūryme arba kitokiame skystyje.
Turi AOP (Appellation d'Origine Protégée / Saugoma kilmės vietos nuoroda) ženkliuką, suteikiamą produktams, kurių kokybė ir savybės išskirtinai priklauso nuo jo kilmės vietos bei geografinės aplinkos. Visos produkto gamybos stadijos turi būti atliekamos tam tikroje nustatytoje vietovėje.
Laikyti ne aukštesnėje nei 8 °C temperatūroje.