Sūris EMMENTAL CAVE AGED AOP, brandintas 12 mėn.
39,74 €/kg
„Margot“ nepasterizuoto karvių pieno sūris EMMENTAL CAVE AGED AOP, brandintas mažiausiai 12 mėnesių, yra žinomiausias šveicariškas sūris. Tai pusiau kietas sūris, kurį ragaujant jaučiamas sviestinis, riešutinis ir net vaisinis poskoniai. Jis vos aitrus, tačiau puikiai subalansuoto skonio. Geltonas, turi daug didelių skylučių. Jį itin lengva pjaustyti.
Skanus tiek šaltas, tiek pašildytas ar išlydytas iki fondiu, puikiai tinka sriubų, troškinių, gratinų, picų, makaronų gamybai ir įvairiems kitiems patiekalams, kuriems reikia lengvai besilydančio sūrio. Žinovai jį labai vertina ir dažniausiai juo pabaigia vakarienę. Visai kaip desertu!
Gaminamas Ementalyje, Šveicarijoje. Tai toks populiarus sūris, kad užsimenant apie šveicarišką sūrį iškart yra pagalvojama apie šį. Anksčiau didelės skylės sūryje buvo laikomos prastumo požymiu, tačiau dabar tai kaip tik rodo, kad sūris puikiai subrandintas ir yra itin aukštos kokybės. Įvertinti, ar sūryje susiformavo pakankamai daug skylių, net yra sukurta akustinė technika.
Turi AOC (Appellation d'Origine Contrôlée / Saugoma kilmės vietos nuoroda) ženkliuką, kuris yra suteikiamas tokiems produktams, kurių kokybė ir savybės išskirtinai priklauso nuo jo kilmės vietos, geografinės aplinkos, o pavadinime yra geografinę kilmę žymintis vietovardis. Visos produkto gamybos stadijos (nuo žaliavų gamybos iki perdirbimo) turi būti atliekamos toje vietovėje.
Laikyti ne aukštesnėje nei 8 °C temperatūroje.