Sūris EMMENTAL CAVE AGED AOP, brandintas 12 mėn.

Sūris EMMENTAL CAVE AGED AOP, brandintas 12 mėn.

MARGOT
(0 atsiliepimų)

36,99 €/kg

Aprašymas:

„Margot“ nepasterizuoto karvių pieno sūris EMMENTAL CAVE AGED AOP, brandintas mažiausiai 12 mėnesių, yra žinomiausias šveicariškas sūris. Tai pusiau kietas sūris, kurį ragaujant jaučiamas sviestinis, riešutinis ir net vaisinis poskoniai. Jis vos aitrus, tačiau puikiai subalansuoto skonio. Geltonas, turi daug didelių skylučių. Jį itin lengva pjaustyti.

Skanus tiek šaltas, tiek pašildytas ar išlydytas iki fondiu, puikiai tinka sriubų, troškinių, gratinų, picų, makaronų gamybai ir įvairiems kitiems patiekalams, kuriems reikia lengvai besilydančio sūrio. Žinovai jį labai vertina ir dažniausiai juo pabaigia vakarienę. Visai kaip desertu!

Gaminamas Ementalyje, Šveicarijoje. Tai toks populiarus sūris, kad užsimenant apie šveicarišką sūrį iškart yra pagalvojama apie šį. Anksčiau didelės skylės sūryje buvo laikomos prastumo požymiu, tačiau dabar tai kaip tik rodo, kad sūris puikiai subrandintas ir yra itin aukštos kokybės. Įvertinti, ar sūryje susiformavo pakankamai daug skylių, net yra sukurta akustinė technika.

Turi AOC (Appellation d'Origine Contrôlée / Saugoma kilmės vietos nuoroda) ženkliuką, kuris yra suteikiamas tokiems produktams, kurių kokybė ir savybės išskirtinai priklauso nuo jo kilmės vietos, geografinės aplinkos, o pavadinime yra geografinę kilmę žymintis vietovardis. Visos produkto gamybos stadijos (nuo žaliavų gamybos iki perdirbimo) turi būti atliekamos toje vietovėje.

Laikymo sąlygos:

Laikyti ne aukštesnėje nei 8 °C temperatūroje.

Prekės kilmės šalis:
Šveicarija

PIENAS, šliužo fermentas, druska.

MARGOT

„Margot“ tradicinius šveicariškus sūrius pradėjo gaminti 1886-aisiais Juros kantone. Iš pradžių gamino griujerą (gruyere) sūrį su saugoma kilmės vietos nuoroda, tačiau greitai asortimentas prasiplėtė iki appenzeller, tete de moine, vacherin fribourgeois ir kitų gerai žinomų sūrių. Svarbiausi elementai geram sūriui:

Pienas. Šveicarija yra žinoma dėl švaraus oro ir turtingos gamtos. Karvutės ganosi kalnuose ir maitinasi šviežia žole, todėl ir pienas būna nuostabaus skonio.

Receptas. Sūriai gaminami pagal senas, laiko patikrintas tradicijas. Tai daro patyrę profesionalai, jaučiantys atsakomybę už galutinį produktą.

Brandinimas. Sūriai brandinami drėgnuose rūsiuose, kur įgauna išraiškingą aromatą. Kiekvienas sūris brandinamas tiek, kad geriausiai atsiskleistų jo skonis.

„Margot“ sūriai atneš džiaugsmo ant jūsų stalo. Atraskite savo mėgstamiausią. Gal tai bus griujerio sūris, o gal fondiu?

Vertinimai ir apžvalgos
(0 atsiliepimų)
Jei norite palikti komentarą, prisijunkite.
Garsiausi šveicariški sūriai: EMENTALIS, GRIUJERAS IR ETIVAZAS
Išskirtiniame sūrių kambaryje parduotuvėje ASSORTI, įsikūrusioje „Ogmios mieste“ Vilniuje, ir mūsų internetinėje parduotuvėje rasite apie 150 sūrių rūšių iš visos Europos sūrių iš visos Europos. Straipsnių serijoje apie sūrius supažindinsime jus su visame
Visi straipsniai ir receptai
* Realios prekės išvaizda gali šiek tiek skirtis nuo esančios nuotraukoje. Prekės, kurias gausite, gali būti kitokioje pakuotėje bei kitokios išvaizdos ar formos. Informacija el. parduotuvės produkto aprašyme yra bendro pobūdžio, todėl gali šiek tiek skirtis nuo informacijos, nurodytos ant prekės pakuotės. Visada rekomenduojame perskaityti ir vadovautis informacija, esančia ant prekės pakuotės. Akcinių prekių kiekis yra ribotas.
Šioje svetainėje naudojame slapukus, kurie pagerina ir Jums pritaiko svetainės funkcijas, padeda analizuoti srautą, pritaikyti Jums internete rodomą reklamą. Sutikimą galėsite bet kada atšaukti, o slapukus ištrinti. Skaityti daugiau