3,99 €
13,30 €/kg
„Sottolestelle“ pilno grūdo speltų sausainiai su avižomis ir vaisiais yra puikus užkandis ar desertas. Pagardinti razinomis ir lazdynų riešutais. Itin skanu ragauti su pienu, kava ar arbata.
Be kiaušinių. Be laktozės. Tinka veganams.
Spelta – senovinė kviečių rūšis, auginta dar senovės Egipte ir Romoje. Šie grūdai dėl savo ypatingos sandaros yra atsparūs kenkėjams. Šiandien speltą ypač mėgsta vokiečiai, bet ir kitose šalyse ji sparčiai skinasi kelią sveikų maisto produktų gamyboje.
Pilno grūdo produktai yra vertingi, nes grūdo perdirbimo metu naudojamos visos jo dalys: gemalas, endospermas ir luobelė. Taip apdorojant grūdus yra išsaugomos jų maistinės medžiagos. Svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad yra paplitusi nuomonė, jog grūdas yra vertingesnis tuo atveju, jei yra nesmulkintas, t. y. nesumaltas / nesuskaldytas. Tačiau ir smulkaus malimo pilnas grūdas yra naudingas, jeigu jį smulkinant yra naudojamos visos jo dalys su gemalu ir selėnomis.
Laikyti vėsioje, sausoje vietoje.