15,99 €
21,32 €/l
„Dupont“ pusiau sausas meistrų (kraftinis) sidras BOUCHE yra vaisiškas, obuolių bei citrusinių vaisių poskonį turintis sidras iš Prancūzijos Dupont šeimos ūkio. Poskonis malonus, ilgai išliekantis.
Cidre Bouché yra tradicinis sidro gamybos metodas Pays d'Auge regione Normandijoje.
Rekomenduojame patiekti atšaldytą iki 4–8 °C temperatūros kaip aperityvą.
Obuolių sidro gamyba. Įprasti maistiniai obuoliai sidrui netinka, nes juose yra mažai taninų, todėl sidro gamybai auginamos specialios obuolių veislės. Gėrimą galima gaminti tiek iš vienos, tiek iš kelių obuolių veislių, tinkamiausios – rudeninės ir žieminės. Vaisiai turi būti prinokę, sveiki. Kokybiškiausias sidras gaunamas iš rudeninių obelų veislių. Iš vasarinių obuolių pagamintas sidras yra nerūgštus, malonaus skonio, bet greitai genda.
Obuolius nuplovus jie yra sutraiškomi tradicine akmenine spaudykle arba sidro malūnu. Tada iš obuolių minkštimo specialiame prese yra spaudžiamos sultys, nuo jų atskiriami stiebeliai ir sėklos. Fermentacija vyksta 4–16 °C temperatūroje ąžuolo statinėse dėl natūraliai obuoliuose esančių laukinių mielių. Tai gana žema fermentacijos temperatūra, todėl ji vyksta lėtai ir sidras išlaiko savo nuostabų aromatą. Sacharozė, gliukozė ir fruktozė fermentacijos metu yra paverčiamos alkoholiu. Kartais į sidrą papildomai įdedama cukraus. Įprastai sidrą galima išpilstyti praėjus 3 mėnesiams, tačiau dažnai jis brandinamas iki 3 metų.
Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.