21,99 €
29,32 €/l
Viduržemio jūros pakrantės kalvų šlaitų terasose, 20-50 metų vynmedžiai, augantys molio-kalkakmenio dirvoje užaugina vynuoges, iš kurių daromas labai elegantiškas, subtilus, minkštas vynas. Vynas daromas tradiciniu putojančio vyno gamybos metodu. Abi fermentacijos vykdytos regiuojamoje temperatūroje. Vynas 18 mėn. laikytas su mielėmis. Baltųjų gėlių, žalių obuolių, ličio, dobilų medaus aromatų vynas žavi patvarumu, gaiva ir balansu.
Rekomenduojame patiekti su balta mėsa, vaisiais ar jūros gėrybėmis.
Vynuogės:
Chardonnay, Chenin, Mauzac
Metai:
2022 m.
Regionas:
Limoux
Fermentacija:
18 mėn.
Patiekimo temperatūra:
7–8 °C.
Tradiciniu metodu (méthode tradicional) yra gaminamas prancūziškas šampanas. Tai brangus gamybos metodas, tad tokiu būdu gaminamas tik aukščiausios klasės putojantis vynas. Pirminė fermentacija vykdoma nerūdijančio plieno talpyklose. Antrinė fermentacija kruopščiai kontroliuojant temperatūrą vykdoma buteliuose, sudėjus juos ant sur lattes – medinių lentjuosčių.
Turi AOC (Appellation d'Origine Contrôlée / Saugoma kilmės vietos nuoroda) sertifikatą, suteikiamą produktams, kurių kokybė ir savybės išskirtinai priklauso nuo jo kilmės vietos bei geografinės aplinkos. Visos produkto gamybos stadijos turi būti atliekamos tam tikroje nustatytoje vietovėje.
Laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.