17,99 €
23,99 €/l
„Bouvet Ladubay“ putojantis sausas vynas BOUVET EXCELLENCE CREMANT DE LOIRE BRUT gaminamas tradiciniu metodu, kai antroji fermentacija vyksta butelyje. Vynas brandinamas su mielių nuosėdomis, kad įgautų subtilų kompleksiškumą ir elegantiškus džiovintų vaisių bei riešutų aromatus. Gamybai naudojamos kruopščiai atrinktos Chenin Blanc ir Chardonnay vynuogėss. Chenin blanc vynuogė pasižymi minerališkumu ir gaivumu, tad suteikia vynui švarų, ilgą ir elegantišką poskonį.
Aromatas išsiskiria savo šviežumu bei lengvumu. Pirmiausia jaučiamos gėlių natos – liepžiedžių ir akacijų, vėliau atsiskleidžia baltųjų vaisių, tokių kaip obuoliai ir kriaušės, aromatai, kuriuos papildo kaulavaisių – abrikosų, nektarinų ir persikų, užuominos.
Vynas yra šviežio ir gaivaus skonio, pasižymintis smulkiais burbuliukais bei kremine puta. Ilgame poskonyje atsiskleidžia įvairių riešutų bei sviesto užuominos.
Rekomenduojame derinti su baltąja žuvimi, smidrais su olandišku padažu, minkštaisiais sūriais ar įvairiomis salotomis.
Vynuogės:
Chenin Blanc, Chardonnay
Regionas:
Luara
Patiekimo temperatūra:
8–9 °C
Apdovanojimai:
- 1* Le Guide Hachette des Vins
- Concours des Crémants Or 2024
- Concours Terre de Vins Or