Mėlynojo pelėsio sūris TOMA BLU, brandintas 2–5 mėn.
24,99 €/kg
„Di Cameri“ pasterizuoto karvių pieno mėlynojo pelėsio sūris TOMA BLU, brandintas 2–5 mėnesius, yra cilindro formos sūris, turintis rusvą plutelę. Viduje geltonas, matosi žalsvai mėlynos pelėsio „venos“. Prapjovus taip pat galima pamatyti vietas, kuriose su nerūdijančio plieno adatomis buvo padarytos skylutės. Intensyvaus, šiek tiek aitraus skonio.
Puikiai tinka įvairių užkandžių gamybai bei salotoms su graikiniais riešutais. Ypač skanu valgyti su džiovintais arba šviežiais vaisiais, duona ir šlakeliu medaus. Taip pat galite naudoti sriubų, makaronų patiekalų bei padažų gamybai.
Gamybos procesas. Šis sūris yra gaminamas iš aukščiausios kokybės pieno. Po pasterizacijos proceso pienas perpilamas į 600 kilogramų talpos kubilus, kur įpilama šliužo fermento bei pelėsio. Visi procesai vykdomi rankiniu būdu. Vėliau sūris yra sausai sūdomas 4–5 dienas. Tada pradedamas brandinimo procesas ant pušies lentų specialiai drėgname klimate. Po kelių savaičių sūris periodiškai badomas specialiais įrankiais, kad dėl deguonies pernešimo pradėtų formuotis pelėsis. Taip pat sūris kartais apsukamas, kol baigiamas brandinti.
Laikyti ne aukštesnėje nei 8 °C temperatūroje.