Mėlynojo pelėsio sūris GORGONZOLA PICCANTE DOP, brandintas 3 mėn.
29,85 €/kg
„La Tosi“ pasterizuoto karvių pieno mėlynojo pelėsio sūris GORGONZOLA PICCANTE DOP, brandintas 3 mėnesius, turi grublėtą pilkšvai rausvą plutelę. Viduje kremiškas, matosi pelėsio venos. Intensyvaus skonio, kiek aitrus ir sūrus. Puikiai tinka po valgio arba su mėsos patiekalais bei daržovėmis.
Gorgoncola – itališkas mėlynojo pelėsio sūris, pagamintas iš nenugriebto karvių pieno. Tikima, kad yra kilęs iš Gorgoncolos miesto Italijoje, dabar gaminamas Pjemonte ir Lombardijoje.
Mėlynojo pelėsio sūris yra išgaunamas, kai gamybos metu susiformavus varškei į ją yra pridedama pelėsio Penicillium roqueforti. Sūriui besibrandinant jis yra badomas nerūdijančio plieno strypais, kad paskatintų deguonies pernešimą ir pelėsio formavimąsi.
Turi DOP (Denominazione d'Origine Protetta / Saugoma kilmės vietos nuoroda) ženkliuką, kuris yra suteikiamas tokiems produktams, kurių kokybė ir savybės išskirtinai priklauso nuo jo kilmės vietos, geografinės aplinkos. Visos produkto gamybos stadijos yra atliekamos tam tikroje nustatytoje vietovėje.
Laikyti ne aukštesnėje nei 8 °C temperatūroje.