Itališkas pyragas PANETTONE
Itališkas pyragas PANETTONE

Itališkas pyragas PANETTONE

LOISON
(0 atsiliepimų)
100 g

3,35 €

33,50 €/kg

Aprašymas:

„Loison“ tradicinis itališkas pyragas PANETTONE su razinomis ir apelsinais – lengvos ir purios tekstūros saldus kepinys. Sodrios geltonos spalvos tešla, gaminama iš šviežių kiaušinių ir grietinėlės, pagardinama cukruotomis Sicilijos apelsinų žievelėmis ir sultana razinomis. Nuostabus aromatingas itališkas desertas, ištirpsiantis burnoje. Puikiai tinka kaip dovana.

Šios minkštos panetonės gamyba yra ilgas ir kruopštus darbas, trunkantis net 72 valandas. Tešla – natūralaus raugo (sourdough). Prieš pradedant kepti, tešlai leidžiama tris kartus pakilti, tokiu būdu išryškėja skonis bei susiformuoja reikiama tekstūra. Tada pyragas kepamas kruopščiai kontroliuojamoje temperatūroje, o iškepus iškart pakabinamas „žemyn galva“, kad atvėstų. Taip kabėdamas dar šiltas pyragas išsitempia ir tampa kupolo formos.

Panettone (panetonė) – tradicinis itališkas pyragas, kepamas specialiai kalėdiniam laikotarpiui.

Laikymo sąlygos:

Laikyti sausoje, vėsioje vietoje. Geriausia iki: 8 mėn. nuo pagaminimo datos.

Prekės kilmės šalis:
Italija

KVIEČIŲ miltai, razinos sultana (19 %), sviestas (PIENAS), cukrus, šviežias KIAUŠINIO trynys, natūralios mielės (KVIEČIAI), apelsinų žievelių cukatos (6 %) (apelsino žievelė (53 %), gliukozės-fruktozės sirupas, cukrus, rūgštingumą reguliuojanti medžiaga: citrinų rūgštis), emulsiklis: augalinės kilmės riebalų rūgščių mono ir digliceridai, invertuotas cukraus sirupas, druska, natūralios kvapiosios medžiagos. Sudėtyje gali būti SOJOS ir kitų RIEŠUTŲ pėdsakų.

LOISON

Rankų darbo kepiniai „Loison“, be kurių neįmanoma įsivaizduoti Kalėdų ir Velykų. 1908-aisiais Italijoje gimė Tranquill’as Loison’as, kuris būdamas vos 17-os parašė pirmąją savo receptų knygą, kurioje užfiksavo įvairių būdų gaminti venecišką duoną, sausainius ir kitus desertus. Paklausęs dėdės patarimo Tranquill’as nusipirko nedidelę kepyklėlę ir 1938-aisiais atidarė Loison – savo kepyklą, kurioje tiek anksčiau, tiek dabar yra gaminami įvairūs pyragai, sausainiai, kepiniai iš filo tešlos, panetonės (panettone), kolombos (colomba) ir kt.

Trečiosios Loison’ų kartos atstovas Darius Loison’as teigia, kad nuostabaus skonio kepinių paslaptis yra meilė savo darbui, įgūdžiai, tinkamiausių ingredientų atrinkimas ir laikas. „Loison“ kepykloje dirbančių žmonių pagrindinė vertybė yra tradicijos, tad kepiniai gaminami pagal senuosius receptus, tradiciniu būdu.

„Loison“ priklauso „Slow Food“ arba „Lėto maisto“ organizacijai, kuri yra atsakas dabartinei masinei produkcijai. Šios organizacijos nariai gamina maistą besiremdami tradicijomis, lėtai, naudoja vietinius ingredientus. Kepykloje yra naudojamas šviežias pienas ir sviestas, kiaušiniai iš vietinių fermų, itališki kviečiai, ciaculli mandarinai, mirtalapiai apelsinai (chinotto di savona), bronte pistacijos ir kt.

Asortimente rasite įvairių panetonių, kolombų, veneziana kepinių – jie puikiai tiks ne tik Kalėdoms ar Velykoms, bet ir gimtadieniams ar kitoms šventėms.

Vertinimai ir apžvalgos
(0 atsiliepimų)
Jei norite palikti komentarą, prisijunkite.
* Realios prekės išvaizda gali šiek tiek skirtis nuo esančios nuotraukoje. Prekės, kurias gausite, gali būti kitokioje pakuotėje bei kitokios išvaizdos ar formos. Informacija el. parduotuvės produkto aprašyme yra bendro pobūdžio, todėl gali šiek tiek skirtis nuo informacijos, nurodytos ant prekės pakuotės. Visada rekomenduojame perskaityti ir vadovautis informacija, esančia ant prekės pakuotės. Akcinių prekių kiekis yra ribotas.