23,99 €
34,27 €/l
Brendis ST.REMY VSOP 36% 0,7l dėžutė
Verslininkas Paul-Emile Rémy Martin įkūrė brendžio daryklą, gaminančią aukštos kokybės „Eaux-de-vie“ ir brendį 1886 m. Prancūzijoje Luaros slėnyje, mažame Machecoul kaime, apsuptsame vynuogynų, kuris garsėjo kokybiškų vynų gamyba. Distilerijos pavadinimas siejasi ne tik su steigėjo vardu. Vardas St-Rémyyra nuoroda į įtakingą Reimso vyskupą, kuris pakrikštijo Clovis, pirmąjį Prancūzijos karalių: tai buvo tikras prancūzų pasididžiavimo ir paveldo simbolis.
Didėjant St-Rémy" brendžių pardavimams Prancūzijoje ir 1920 m. pradėjo eksportą į kitas Europos šalis, Amerikos žemyną, po to - Pietryčių Azija, Afrika ir Australija. Nors "St-Rémy" brendis prancūziškas brendžis išliko nepasikeitęs daugiau nei šimtmetį. Nuo 1949 m. "St-Rémy" buvo pirmasis prekinis ženklas, kurio brendžiai parduodami neįprastame juodo stiklo butelyje, kas vėliau priimta kaip standartas brendžio pasaulyje. Iš pradžių šis brendis buvo parduodamas kaip "Fine St-Rémy", o 1980 m.papildytas dar vienu Napoléon VSOP ir nuo 1990 m. prijungtas dar vienu brendžiu "Napoléon XO". Per pastaruosius 20 metų, laimėjo eilę apdovanojimų tarptautiniuose konkursuose.
Šio brendžio skonį kuria St-Rémy brendžio namų vyriausia ‚eaux-de-vies“ maišymo meistrė - Cécile Roudaut.
Glotnus, subtilus ir gerai subalansuotas, jo charakteris išreiškia elegantišką visų Prancūzijos vyno regionų - garsiausių prancūzijos „terroirs“ - įvairovę. Vynai surenkami iš įvairių prancūzų vynuogynų: Bordo, Burgundijos, Šampanės, Beaujolais, Ronos ir Loire slėnių, Languedoc Roussillon. Visi "St-Rémyeaux-de-vie" du kartus distiliuojami, brandinami mažuose prancūziško ąžuolo statinėse.
"St-Rémy VSOP" įkūnija skonį, šiam prekiniui ženklui atnešusią tokią įspūdingą sėkmę. Išlaikytas originalaus receptas suteikia, mažų, šviežiai surinktų raudonųjų uogų distiliatui, glotnų, subalansuotą, saldų vanilės bei ąžuolinį skonį.
Spalva:
gintarinė geltona spalva su auksiniais atspalviais.
Aromatas:
vaisių bei vyšnių, aguonų ir žemuogių. Gėlių aromatai subtiliai persipina su medienos ir vanilinėmis ąžuolo užuomenomis. Bendras įspūdis - subalansuotas ir švelnus.
Skonis:
glotnus, švelnus, persikų, kriaušių, figų, vaisiai palydimi ąžuoliniu vanilės poskoniu su vosjuntamu prieskonių aštrumu.