Vyne virtos kriaušės su vaniliniu maskarponės kremu

Vyne virtos kriaušės su vaniliniu maskarponės kremu

2025-11-23
8 porcijos
45 min.

Tikras gurmaniškas svaigulys. Prisigėrusios raudonojo vyno aromatų, burnoje tirpstančios kriaušės ir elegantiškas maskarponės kremo lengvumas, tiesiog vedantis iš proto.

Ingredientai: Kriaušės, raudonas vynas, apelsinas, Ceilono cinamono lazdel...

Visi ingredientai

GAMINIMAS

1

Kriaušes nulupkite, perpjaukite per pusę ir atsargiai išimkite sėklalizdžius.

2

Kriaušių puseles sudėkite į didelį puodą, suberkite cukrų, žiupsnelį druskos, įdėkite cinamono lazdeles, gvazdikėlius, žvaigždinį anyžių ir kelias apelsino žievelės juosteles.

3

Užpilkite kriaušes raudonu vynu ir užvirkite.

4

Virinkite ant nedidelės kaitros apie 30 minučių, kol kriaušės suminkštės. Jei jos nepanyra visiškai, virimo viduryje apverskite.

5

Išvirtas kriaušes išimkite iš puodo, pašalinkite prieskonius ir palikite pravėsti.

6

Puode likusį vyną virkite ant didesnės kaitros, kol jis sutirštės iki sirupo konsistencijos. Vėsdamas sirupas dar labiau tirštės.

7

Paruoškite kremą: dubenyje suminkštinkite maskarponės sūrį, supilkite grietinėlę, suberkite cukraus miltelius ir įdėkite vanilės sėklytes. Plakite, kol masė taps tiršta ir vientisa.

8

Serviruokite: į indelius dėkite šaukštą maskarponės kremo, ant viršaus išdėliokite vyne virtas kriaušes. Užberkite trupintų „Amari“ sausainių su imbieru ir graikiniais riešutais ir apšlakstykite vyno sirupu.

Skanaus!

Produktai receptui gaminti