
Vyne virtos kriaušės su vaniliniu maskarponės kremu
Tikras gurmaniškas svaigulys. Prisigėrusios raudonojo vyno aromatų, burnoje tirpstančios kriaušės ir elegantiškas maskarponės kremo lengvumas, tiesiog vedantis iš proto.
Ingredientai: Kriaušės, raudonas vynas, apelsinas, Ceilono cinamono lazdel...
Visi ingredientaiGAMINIMAS
Kriaušes nulupkite, perpjaukite per pusę ir atsargiai išimkite sėklalizdžius.
Kriaušių puseles sudėkite į didelį puodą, suberkite cukrų, žiupsnelį druskos, įdėkite cinamono lazdeles, gvazdikėlius, žvaigždinį anyžių ir kelias apelsino žievelės juosteles.
Užpilkite kriaušes raudonu vynu ir užvirkite.
Virinkite ant nedidelės kaitros apie 30 minučių, kol kriaušės suminkštės. Jei jos nepanyra visiškai, virimo viduryje apverskite.
Išvirtas kriaušes išimkite iš puodo, pašalinkite prieskonius ir palikite pravėsti.
Puode likusį vyną virkite ant didesnės kaitros, kol jis sutirštės iki sirupo konsistencijos. Vėsdamas sirupas dar labiau tirštės.
Paruoškite kremą: dubenyje suminkštinkite maskarponės sūrį, supilkite grietinėlę, suberkite cukraus miltelius ir įdėkite vanilės sėklytes. Plakite, kol masė taps tiršta ir vientisa.
Serviruokite: į indelius dėkite šaukštą maskarponės kremo, ant viršaus išdėliokite vyne virtas kriaušes. Užberkite trupintų „Amari“ sausainių su imbieru ir graikiniais riešutais ir apšlakstykite vyno sirupu.
Skanaus!