_(1).webp)
Viduržemio skonių makaronai su krevetėmis
Autorius:
2025-08-12
1 porcija
15–20 minučių
Primena sūrius jūros krantus Italijoje, kuomet po dienos maudynių pietauji vėlai čia pat ant kranto – išsekusiais, bet laimingais veidais. Krevetėms daug nereikia: kokybiško alyvuogių aliejaus, česnako ir daug citrinos. „Morelli“ makaronai GERME DI GRANO puikiai dera šiam receptui.
Ingredientai: Makaronai su kviečių gemalais GERME DI GRANO, alyvuogių alie...
Visi ingredientai1
Užvirinkite puodą vandens, pasūdykite.
2
Į įkaitintą keptuvę ar gilų puodą dosniai įpilkite alyvuogių aliejaus. Sudėkite dvi su peiliu sutraiškytas česnako skilteles ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol pasklis švelnus aromatas. Pagardinkite žiupsniu druskos.
3
Nuskuskite 5 citrinos žieveles – tik geltonąją dalį. Suberkite jas į česnakų aromatu kvepiantį puodą. Pabarstykite PEPERONCINO prieskoniais ir negailėdami išspauskite šviežių citrinų sulčių.
4
Į tą patį puodą sudėkite krevetes. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol jos taps rausvos ir sultingos.
5
Į verdantį vandenį suberkite GERME DI GRANO makaronus ir virkite, kol jie bus al dente – švelniai kieti, bet jau išvirę.
6
Nusunkite makaronus (pasilikite truputį virimo vandens) ir sudėkite juos į puodą su krevetėmis. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi, jei reikia – įpilkite šaukštą makaronų virimo vandens.
7
Sudėkite į dubenėlius, šalia pridėkite citrinos skiltelę – tiems, kurie nori dar daugiau rūgštelės.
Skanaus!