.png)
Troškinys su moliūgais
Autorius:
2023-10-13
2 porcijos
1 valanda
Ruduo – puikus laikas daugiau gaminti namuose. Kai vakarai tampa tamsesni, o už lango vis vėsiau, metas ruošti šildančius rudens gėrybių troškinius! Pagaminti troškinį visai nesudėtinga, o moliūgų gabalėliai, sultinga jautiena bei basmati ryžiai.
Ingredientai: Moliūgas, jautienos sultinys, smulkinta jautiena, Basmati ry...
Visi ingredientaiGAMINIMAS
1
Smulkiai supjaustykite svogūną, sutrinkite česnaką. Moliūgą nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Stambiai sutarkuokite morkas.
2
Smulkiai supjaustykite svogūną, sutrinkite česnaką. Moliūgą nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Stambiai sutarkuokite morkas.
3
Sumažinkite kaitrą. Į mėsą įdėkite sviesto ir maišykite toliau, kol jis ištirps. Suberkite visus prieskonius ir pakepinkite apie minutę.
4
Sudėkite svogūną, česnaką, moliūgą, morką, spanguoles ir kepkite apie 5 minutes, retkarčiais pamaišydami.
5
Suberkite ryžius ir supilkite jautienos sultinį. Viską gerai išmaišykite. Uždenkite kepimo indą ir užvirinkite.
6
Užvirus, sumažinkite kaitrą ir virkite 15-20 minučių arba tol, kol ryžiai suminkštės. Tada išjunkite kaitrą ir uždengę keptuvę palikite apie 5 minutes pastovėti.
7
Paruoštą troškinį švelniai išmaišykite. Paragaukite. Jei trūksta, pagardinkite druska ir pipirais.
8
Patiekite lėkštėse ir apibarstykite krapais ir kepintais migdolais.
Skanaus!
Ingredientai