Traškūs jūros lydekų kepsneliai su spanguolių salotomis

Traškūs jūros lydekų kepsneliai su spanguolių salotomis

Autorius:
Ieva iš @dar_kasneli
2023-10-13
2 porcijos
45 minutės
Šventiniai traškūs jūros lydekos kepsneliai, apvolioti ne tik džiūvėsėliuose kaip įprastai, bet kartu ir smulkintų kepintų migdolų, parmezano sūrio bei petražolių mišinyje. Kepti orkaitėje – mažiau riebalų. Patiekti rekomenduojame su gaiviomis žaliomis salotomis, pagardintomis džiovintomis spanguolėmis.

Ingredientai: Šaldyta jūros lydekų filė be odos, kiaušiniai, PANKO džiūvės...

Visi ingredientai

Salotų paruošimas:

1
Pirmiausia pradėkite ruošti salotas, nes kepsneliai greitai kepa.
2
Džiovintas spanguoles užpilkite šiltu vandeniu ir palaikykite apie valandą. Nupilkite ir nusausinkite.
3
Sausoje keptuvėje apkepkite pasmulkintus karijų riešutus ir saulėgrąžų sėklas.
4
Sumaišykite gražgarstes, špinatus, supjaustytą avokadą, karijas, saulėgrąžų sėklas ir mirkytas spanguoles.
5
Padažui sumaišykite visus ingredientus ir apšlakstykite salotas.

Žuvies kepsnelių paruošimas:

6
Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros.
7
Atitirpintą jūros lydekos filė nusausinkite ir pagardinkite druska bei prieskoniais.
8
Migdolus apkepkite sausoje keptuvėje ir susmulkinkite elektriniu smulkintuvu. Dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius, parmezaną, migdolus ir petražoles. Pagardinkite žiupsneliu druskos ir juodųjų pipirų.
9
Kitame dubenyje rankine šluotele lengvai išplakite kiaušinius.
10
Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi, apšlakstykite ir ištepkite saulėgrąžų aliejumi. Filė gabalėlius apvoliokite kiaušinio plakinyje, tuomet – džiūvėsėlių mišinyje ir sudėkite ant skardos. Kepkite orkaitėje apie 10 min.
11
Patiekite su citrinos griežinėliais ir salotomis.

Skanaus!

Produktai receptui gaminti