
Tradicinis chačapuris
Ingredientai: Sulguni sūris, sviestas, vanduo, sausos kepimo mielės, kviet...
Visi ingredientaiGAMINIMAS
Nedideliame dubenyje sumaišome šiltą vandenį su mielėmis. Atidedame.
Kitame dubenyje sumaišome miltus su pienu, pilame alyvuogių aliejų, įmušame kiaušinį, dedame cukrų, druską ir paruoštą mielių bei vandens mišinį. Minkome rankomis, kol tešla pasidarys lygi, elastinga. Esant poreikiui, papildomai įpilame šilto vandens.
Dubenį uždengiame maistine plėvele. Paliekame apie 2 val., kol tešla pakils.
Nedideliame dubenyje sutarkuojame sulguni sūrį, įmušame 1 kiaušinį, dedame sviestą ir viską gerai išmaišome.
Padaliname tešlą į tris lygias dalis. Kiekvieną dalį gerai iškočiojame ir formuojame laivelio formos chačapurį.
Į kiekvieną chačapurį dedame pasiruoštą sūrio įdarą. Užsukame kepinio galus, kad įdaras neišbėgtų.
Kepame 200 °C orkaitėje ant kepimo popieriumi išklotos skardos apie 12 min.
Ištraukiame iš orkaitės ir chačiapurio kraštus patepame kiaušinio plakiniu, o šaukšto nugarėle padarome nedidelį griovelį centre ir į jį įleidžiame kiaušinį. Kiekvienam chačapuriui po vieną.
Kepame dar apie 3 min., arba kol kiaušinis iškeps tiek, kad trynys liktų visiškai skystas, o baltymas balkšvas.
Patiekiame chačiapurius iškart, kuo karštesnius.
SKANAUS!